Jablková štrúdľa

Neťahaná jablková štrúdľa (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Kto si netrúfa na ťahanú štrúdľu. Táto je od ťahanej na nerozoznanie.

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme, pridáme vajíčko, trochu soli, maslo, ocot, vodu a spracujeme na hladké cesto.
  2. Cesto rozdelíme na dva bochníky.
  3. Veľmi tenko rozvaľkáme.
  4. Posypeme pokrájanými jabĺkami, cukrom, škoricou, rozpusteným maslom, posypeme strúhankou. Boky zahneme, aby plnka nevypadávala a zrolujeme.
  5. Záviny preložíme na vymastený plech, potrieme maslom a polejeme trošku mliekom, popicháme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 25 minút.
  6. Vychladnuté štrúdle posypeme práškovým cukrom.