Jablková štrúdľa
Neťahaná jablková štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Kto si netrúfa na ťahanú štrúdľu. Táto je od ťahanej na nerozoznanie.
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Múku preosejeme, pridáme vajíčko, trochu soli, maslo, ocot, vodu a spracujeme na hladké cesto.
- Cesto rozdelíme na dva bochníky.
- Veľmi tenko rozvaľkáme.
- Posypeme pokrájanými jabĺkami, cukrom, škoricou, rozpusteným maslom, posypeme strúhankou. Boky zahneme, aby plnka nevypadávala a zrolujeme.
- Záviny preložíme na vymastený plech, potrieme maslom a polejeme trošku mliekom, popicháme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 25 minút.
- Vychladnuté štrúdle posypeme práškovým cukrom.