Nesterilizovaná prísada do polievky fotorecept
Foto: babkamt
Zo záhrady som si priniesla na varenie zeler , mrkvu a petržlen , kaleráb .Vňať zo zeleru a petržlenu už mám sušenú na celú Zobraziť celý popisZo záhrady som si priniesla na varenie zeler , mrkvu a petržlen , kaleráb .Vňať zo zeleru a petržlenu už mám sušenú na celú zimu . Preto som sa rozhodla , že ju dám do soli .Pridáva sa do uvarených polievok . Výhodou je , že sa nemusí sterilizovať . Soľ ju konzervuje .
Postup
-
1
Z varenia mi zostalo toľkoto petržlenovej
-
2
a zelerovej vňati. Hoci som dnes robila paradajkový pretlak a najradšej by som si išla sadnúť k televízoru , premohla som sa .Vňaťky som umyla , nechala uschnúť.Odvážila som si po 100 g petržlenovej a zelerovej vňaťky,cesnaku a feferóniek a 100 g soli .
-
3
Zo záhrady som priniesla viac feferóniek ako som potrebovala . Zvyšok uložím do mrazničky na zimu.
-
4
Ešte očistím cesnak.
-
5
Suroviny v mixéri po malých množstvách mixujem . Nakoniec zmiešam so soľou . Naplním čisté poháre zavriem a je hotovo.
@frezia68 dávala som tak ako ty aj do mrazničky.Každý rok spravím zopár pohárikov aj so soľou.
@luss44 môj ligurček bol už škaredý , tak som ho ostrihala a teraz vyhnal nové listy .Takže mám z čoho ešte dať do mrazničky .