Nátierka na hrianky sterilizovaná fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 11. septembra 2012

Máte radi pikantné? Tak tento recept je pre vás ! Predstavte si že je vonku zima a vy si dáte čerstvo upečenú hrianku s Zobraziť celý popisMáte radi pikantné? Tak tento recept je pre vás ! Predstavte si že je vonku zima a vy si dáte čerstvo upečenú hrianku s touto nátierkou a k tomu lipový, alebo šípkový čaj :-) Viem, že teraz sa zima ťažko predstavuje,ked je vonku 30 stupňov, ale ...

Suroviny

1  kg
1  kg
1  kg zrelé
4  veľké kusy
1  hlávka
4  kusy
1  menší kus
1  kopcom pl
1  kl
pol  kl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesnak, papriku a rajčiny.

    Nátierka na hrianky sterilizovaná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dalej bravčové pliecko, cibuľu, čili a zeler.

    Nátierka na hrianky sterilizovaná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko okrem zeleru pomelieme na mäsovom mlynčeku.

    Nátierka na hrianky sterilizovaná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeler najemno postrúhame.

    Nátierka na hrianky sterilizovaná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko spolu dáme do hrnca, premiešame a dáme variť. Varíme za stáleho miešania.

    Nátierka na hrianky sterilizovaná (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme soľ a varíme 15 minút od bodu varu.

    Nátierka na hrianky sterilizovaná (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred koncom varenia pridáme korenie a zázvor.

    Nátierka na hrianky sterilizovaná (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotové naložíme do pohárikov a sterilizujeme 30 minút na 100 stupňov. Z tejto dávky mi vyšlo 14 pohárikov od jogurtu.

Diskusia k receptu

askadaniela
Margargaretka28, super recept, zajtra vyskúšam. Veru, treba už myslieť na zimu :-). Páči sa mi tam ten zeler.
askadaniela
Prepáč, Margaretka, štrajkuje mi klávesnica, budem musieť kúpiť už novú :-(
askadaniela
Prepáč, Margaretka, štrajkuje mi klávesnica, budem musieť kúpiť už novú :-(
afataga
super, asi urobim z polovice, len pre mna su na kilo 4 chilli malo :-))), predpokladam, ze ked nedam zeler, svet sa nezruti
margaretka28
@afataga , máš pravdu svet sa nezrúti a čili si daj koľko znesiete, ja môžem dať len toľko, koľko znesú decká,inak by mi to nejedli.:-)
lyali
Skvelý nápad. A veru, zima raz príde. Tak sa budeme tešiť na túto nátierku. Paráda. KK :-)
grandma
Tento recept mi pred mesiacom dala kamarátka, ale mäso sa dá upiecť a potom sa pokrája na malé kúsky - jedla som to na hriankach bolo to vynikajúce.
salinka
@margaretka , ja si to vsetko viem velmi dobre predstavit, aj zimu, aj hrianku so vsetkym. Ale aby som tu uzasnu chut aj zazila, to budem musiet nieco preto urobit:-(
Takze ukladam tvoj receptik a vyskusam ho:-)
renka73
Je to vyborný recept,určite vyskúšam u nás hrianky idú :-)
1x lyali
marianna76
zázvor, zeler ... všetko mňam... spravím menej štipľavé aj pre mňa... mám rada takúto pašteku, ale keď kuknem v obchode na zloženie, prejde ma chuť... ale raz za čas kúpim a potom mi je ťažko... tak spravím túto tvoju... dakujem ti
kimlo
Robievam niečo podobné, ide tam bôčik a ten sa vopred upečie. Výborná vec...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia