Nátierka na hrianky sterilizovaná (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Máte radi pikantné? Tak tento recept je pre vás ! Predstavte si že je vonku zima a vy si dáte čerstvo upečenú hrianku s touto nátierkou a k tomu lipový, alebo šípkový čaj :-) Viem, že teraz sa zima ťažko predstavuje,ked je vonku 30 stupňov, ale ...

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si cesnak, papriku a rajčiny.
  2. Dalej bravčové pliecko, cibuľu, čili a zeler.
  3. Všetko okrem zeleru pomelieme na mäsovom mlynčeku.
  4. Zeler najemno postrúhame.
  5. Všetko spolu dáme do hrnca, premiešame a dáme variť. Varíme za stáleho miešania.
  6. Pridáme soľ a varíme 15 minút od bodu varu.
  7. Pred koncom varenia pridáme korenie a zázvor.
  8. Hotové naložíme do pohárikov a sterilizujeme 30 minút na 100 stupňov. Z tejto dávky mi vyšlo 14 pohárikov od jogurtu.