Nátierka na hrianky sterilizovaná (fotorecept)
Autor receptu: margaretka28
Máte radi pikantné? Tak tento recept je pre vás ! Predstavte si že je vonku zima a vy si dáte čerstvo upečenú hrianku s touto nátierkou a k tomu lipový, alebo šípkový čaj :-) Viem, že teraz sa zima ťažko predstavuje,ked je vonku 30 stupňov, ale ...
Postup
- Pripravíme si cesnak, papriku a rajčiny.
- Dalej bravčové pliecko, cibuľu, čili a zeler.
- Všetko okrem zeleru pomelieme na mäsovom mlynčeku.
- Zeler najemno postrúhame.
- Všetko spolu dáme do hrnca, premiešame a dáme variť. Varíme za stáleho miešania.
- Pridáme soľ a varíme 15 minút od bodu varu.
- Pred koncom varenia pridáme korenie a zázvor.
- Hotové naložíme do pohárikov a sterilizujeme 30 minút na 100 stupňov. Z tejto dávky mi vyšlo 14 pohárikov od jogurtu.