Nakladaný hermelín

vanilka111 - fotkavanilka111, 27. decembra 2012

Máme radi syry na rôzne spôsoby. Tento mávame pripravený na rodinné posedenia.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

3 ks (s korením)
2 ks (červené guľaté)
3 PL (nakrájaná na rezance)
1 balenie
 čerstvo mleté




Postup

  1. 1

    Do vhodného pohára nalejeme olivový olej a do neho rozmiešame koreniny..(ak nepoužijeme hotové šalátové korenie so soľou,tak aj prisolíme)množstvo podľa chuti.

  2. 2

    Syry(ja dávam jeden čistý,jeden paprikový a jeden v zelenom korení) nakrájame na trojuholníčky (krájame ich nožom namočenom do oleja,aby sa nelepili) a postupne ich vkladáme do pripraveného oleja striedavo s olivami a feferónkami a kápiou tak,aby nakoniec boli celé ponorené do oleja.

  3. 3

    Nádobu uzatvoríme a necháme odležať aspoň tri dni. Počas toho času ich občas prevrátime hore dnom,aby sa chute a koreniny premiešali. Podávame samotné s čerstvým pečivom,alebo doprostred obloženej misy. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

tiginko
ja narezávam celé kolieska nie do konca a vložím do nich na plátky nakrájaný cesnak. Mňamka, vyskúšajte, teda ak ste "cesnakoví" ako my :-)
medulienka122
je to taká úžasná pochúťka, že mojim chlapom by som musela spraviť za vedro, aj to neviem, či by stačilo:-)), ale urobím na skúšku podľa tvojho rcp!
bambulka51
juj to robievam aj ja ale len občas lebo by sme to jedli do nekonečna a to hihi netreba...
orchidea
Aj u nás je nakladaný syr obľúbený a robievam ho podobne ale pridávam aj cibuľu a cesnak ... dobrotka.
bembo
Ostal nám kus balkánskeho syra,nuž čo sním?Aby sa nevyhodil,lebo by ho bola škoda,napadlo ma naložiť ho.Aj keď tento recept nebol určený zrovna pre tento druh syra,rozhodol som sa ho trochu poupraviť.Keďže olivového oleja som mal trochu menej akoby sa patrilo, doplnil som ho trochou nálevu z olív,a zvyšok z kápie.Ostatné ingrediencie som poctivo dodržal,ale napadlo mi tam dať aj 2 struke cesnaku.Pokiaľ sa mi to vydarí beriem tento experiment ako vydarený,pokiaľ nie vyjadrím sa neskôr.Dúfam,že sa vydaril.A na záver,budem stručný P.F.2013,a všetkým varecháčom,všetko najlepšie,a aby vyskúšané recepty boli vždy super.
vanilka111
ďakujem :-) @bembo na využitie pekného kusa balkánskeho syra si mohol trochu počkať. Práve som vložila recept na gruzínsku chlebovú placku - chačapuri, kde je prepotrebný :-).
bembo
Aj ja ďakujem za výborný recept.Včera som túto pochúťku vyskúšal,a tým,že mi to veľmi chutilo,vyskúšam aj iné tvoje recepty.S tým syrom som nechcel čakať,lebo mu v ten deň končila záruka,a škoda by ho bolo vyhodiť po záruke.Už mám tento recept vo svojej KK.
milo60
Paní @Vanilka111 - tak sýr jsem ještě nenakládal, měl jsem ho od víkendu v lednici a nakonec jsem se po shlédnutí Vašeho receptu do toho pustil. A nakrájel jsem jej na ještě menší trojúhelníčky, protože ty naši žrouti doma by ty větší trojúhelníky spolkli raz - dva. ... :-) Tak jsem zvědavý, co na základě těch ingredienci v receptu z té sklenice nakonec vyleze. Ještě tady mám dva pytlíky vypeckovaných oliv a dvě konzervy černých oliv, tak jdu něco najít, co s nimi. Děkuji za recept.
woodinko
ja to robím jednoduchšie, do slnečnicového oleja nakrájam lacný hermelín ktorí nechám zmeknuť v izbovej teplote-dozrieť cca tri dni, až pekne ochlpatie :) nakrajam cibulu na kusy podla velkosti ust, syr neposypem korenim ! do tohto oleja hodim len feferonky a jednu nakrajanu uhorku z kysleho nalevu :) a o tri dni žuvkam, samozrejme že ktomu urobím zemiakovú placku s cesnakom a zapíjam slivovicou :D to je recept, čo?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia