Máme radi syry na rôzne spôsoby. Tento mávame pripravený na rodinné posedenia.
porcií
príprava
Suroviny
3 ks (s korením) |
|
2 ks (červené guľaté) |
|
3 PL (nakrájaná na rezance) |
|
1 balenie |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvo mleté |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do vhodného pohára nalejeme olivový olej a do neho rozmiešame koreniny..(ak nepoužijeme hotové šalátové korenie so soľou,tak aj prisolíme)množstvo podľa chuti.
- 2
Syry(ja dávam jeden čistý,jeden paprikový a jeden v zelenom korení) nakrájame na trojuholníčky (krájame ich nožom namočenom do oleja,aby sa nelepili) a postupne ich vkladáme do pripraveného oleja striedavo s olivami a feferónkami a kápiou tak,aby nakoniec boli celé ponorené do oleja.
- 3
Nádobu uzatvoríme a necháme odležať aspoň tri dni. Počas toho času ich občas prevrátime hore dnom,aby sa chute a koreniny premiešali. Podávame samotné s čerstvým pečivom,alebo doprostred obloženej misy. Dobrú chuť :-)
- 2
Diskusia k receptu
13 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: