Dusená červená kapusta a karamelová kyslá kapusta fotorecept
Foto: civavasissi
Ku kačici s lokšami pridávam sľúbený recept na kapustu, mne chutí ku kačici červená a priateľovi zase karamelová. Spravila som teda obe.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Karamelová kapusta: | |
1 kg |
|
1 šálka |
|
2 šálky |
|
Červená kapusta: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 ks |
|
Okrem toho: | |
(na obidve kapusty) |
|
Postup
-
1
Červenú kapustu som očistila a nakrájala na pásiky, pridala som na linku ostatné suroviny:
-
2
Na kačacej masti som osmažila na pásiky nakrájanú cibuľu...
-
3
...pridala kapustu, koreniny, cukor, soľ aj ocot, naliala som do hrnca tak dva poháre vody , zakryla a dusila.
-
4
Túto kapustu ničím nezahusťujem, keď sa udusila domäkka, dochutila som ju ešte octom, soľou a odstavila som z ohňa.
-
5
Na karamelovú kapustu som si pripravila zliatu masť z kačice, cukor, kyslú kapustu som prepláchla vo vode, lebo bola až príkra.
-
6
Do masti som vysypala cukor a spravila karamel...
-
7
...postupne som pridávala kapustu za stáleho miešania, pozor na horúcu paru, zaliala som vodou a nechala dusiť.
-
8
Hotová kapusta:
Diskusia k receptu