Langoše fotorecept

margitka100 - bez fotkymargitka100, včera 14:07
13
porcií
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml
200 g
42 g
trocha
1 KL
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Zarobíme si kvások: 200 ml vlažné mlieko, 1 polievková lyžica hladkej múky, trocha cukru a rozdrobené droždie zmiešame a necháme cca 10 minút vzísť ( vznikne vám krásna pena)

  2. 2

    Múku, soľ, kyslú smotanu a kvások dáme do misy, prilejeme zvyšné mlieko a vymiešame cesto. Ja som použila robot s hákom, miesila som asi 7 minút. Cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť.

    Langoše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky. Mne vyšlo 13 bochníkov, robím väčšie langoše. Bochníky necháme ešte cca 10 minút podkysnúť.

    Langoše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu dáme väčšie množstvo oleja a necháme poriadne rozohriať. Prstami potom ponaťahujem bochník od stredu k okrajom na guľatý tvar. Ide to samé, cesto je vláčne. Langoš vložíme opatrne do oleja a vypražíme z oboch strán do zlatista. Ide to rýchlo.

    Langoše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové langoše, dobrú chuť :)

    Langoše (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu