porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zarobíme si kvások: 200 ml vlažné mlieko, 1 polievková lyžica hladkej múky, trocha cukru a rozdrobené droždie zmiešame a necháme cca 10 minút vzísť ( vznikne vám krásna pena)
- 2
Múku, soľ, kyslú smotanu a kvások dáme do misy, prilejeme zvyšné mlieko a vymiešame cesto. Ja som použila robot s hákom, miesila som asi 7 minút. Cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky. Mne vyšlo 13 bochníkov, robím väčšie langoše. Bochníky necháme ešte cca 10 minút podkysnúť.
- 4
Na panvicu dáme väčšie množstvo oleja a necháme poriadne rozohriať. Prstami potom ponaťahujem bochník od stredu k okrajom na guľatý tvar. Ide to samé, cesto je vláčne. Langoš vložíme opatrne do oleja a vypražíme z oboch strán do zlatista. Ide to rýchlo.
- 5
Hotové langoše, dobrú chuť :)
- 2
Diskusia k receptu