Langoše

Langoše (fotorecept)

Autor receptu: margitka100

13
porcií
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zarobíme si kvások: 200 ml vlažné mlieko, 1 polievková lyžica hladkej múky, trocha cukru a rozdrobené droždie zmiešame a necháme cca 10 minút vzísť ( vznikne vám krásna pena)
  2. Múku, soľ, kyslú smotanu a kvások dáme do misy, prilejeme zvyšné mlieko a vymiešame cesto. Ja som použila robot s hákom, miesila som asi 7 minút. Cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky. Mne vyšlo 13 bochníkov, robím väčšie langoše. Bochníky necháme ešte cca 10 minút podkysnúť.
  4. Na panvicu dáme väčšie množstvo oleja a necháme poriadne rozohriať. Prstami potom ponaťahujem bochník od stredu k okrajom na guľatý tvar. Ide to samé, cesto je vláčne. Langoš vložíme opatrne do oleja a vypražíme z oboch strán do zlatista. Ide to rýchlo.
  5. Hotové langoše, dobrú chuť :)