Mufloní chrbát v amarantových pukancoch

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ Mojmírovce****, 12. augusta 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Mufloní chrbát v amarantových pukancochFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

Mufloní chrbát:
1 kg
100 ml
Figový džem:
200 g
400 ml
Omáčka:
500 ml
1 g
Batatové hranolčeky:
1 kg
4 PL
Na obalenie:
1 bal.
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich v mixéri na hmotu podobnú džemu a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Batatové hranolčeky: Bataty očistíme a nakrájame na hranolčeky, ktoré v miske zmiešame so Solamylom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pridáme olivový olej a soľ. Pečieme v rúre rozohriatej na 250 °C asi 10–15 minút.

  3. 3

    Omáčka: Omáčku demi glace prevaríme so sladkým drievkom a s trochou brusnicového džúsu (kvôli farbe) a zjemníme maslom, ktoré pridáme nakoniec.

  4. 4

    Z amarantu urobíme pukance podľa návodu na obale.

  5. 5

    Mufloní chrbát umyjeme, osušíme a zbavíme prebytočných blán. Mäso osolíme, okoreníme, opečieme na oleji z každej strany a necháme 5 minút odležať v alobale. Potom potrieme figovým džemom a obalíme v amarantových pukancoch.

  6. 6

    Mäso podávame s omáčkou a batatovými hranolčekmi.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist