Mufloní chrbát

Mufloní chrbát v amarantových pukancoch

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich v mixéri na hmotu podobnú džemu a necháme vychladnúť.
  2. Batatové hranolčeky: Bataty očistíme a nakrájame na hranolčeky, ktoré v miske zmiešame so Solamylom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pridáme olivový olej a soľ. Pečieme v rúre rozohriatej na 250 °C asi 10–15 minút.
  3. Omáčka: Omáčku demi glace prevaríme so sladkým drievkom a s trochou brusnicového džúsu (kvôli farbe) a zjemníme maslom, ktoré pridáme nakoniec.
  4. Z amarantu urobíme pukance podľa návodu na obale.
  5. Mufloní chrbát umyjeme, osušíme a zbavíme prebytočných blán. Mäso osolíme, okoreníme, opečieme na oleji z každej strany a necháme 5 minút odležať v alobale. Potom potrieme figovým džemom a obalíme v amarantových pukancoch.
  6. Mäso podávame s omáčkou a batatovými hranolčekmi.