« Naspäť na tento recept

Mufloní chrbát v amarantových pukancoch verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich v mixéri na hmotu podobnú džemu a necháme vychladnúť.

Batatové hranolčeky: Bataty očistíme a nakrájame na hranolčeky, ktoré v miske zmiešame so Solamylom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pridáme olivový olej a soľ. Pečieme v rúre rozohriatej na 250 °C asi 10–15 minút.

Omáčka: Omáčku demi glace prevaríme so sladkým drievkom a s trochou brusnicového džúsu (kvôli farbe) a zjemníme maslom, ktoré pridáme nakoniec.

Z amarantu urobíme pukance podľa návodu na obale.

Mufloní chrbát umyjeme, osušíme a zbavíme prebytočných blán. Mäso osolíme, okoreníme, opečieme na oleji z každej strany a necháme 5 minút odležať v alobale. Potom potrieme figovým džemom a obalíme v amarantových pukancoch.

Mäso podávame s omáčkou a batatovými hranolčekmi.

Suroviny




4
porcie
60
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist