Mrkvové muffiny
Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny s pomarančovým krémom fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 18. septembra 2022
Mrkvové muffiny s pomarančovým krémom (fotorecept)
Foto: siuuu

Vláčne a voňavé muffiny. Vláčny mrkvový korpus a pomarančový krém tvoria skvelý celok.

15-20
porcií
10 minút
príprava
20-25 minút
na 185 °C

Suroviny

Muffiny:
2 ks stredne veľká
2 ks menšie
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka (špaldová)
1/2 hrnčeka
1 ČL
1 ČL
1 ČL (škorica, perníkové korenie)
3 PL mleté
140 g hustý neochutený
50 ml (slnečnicový, orechový)
2 ks väčšie
2 PL (alebo iné sušené ovocie)
štipka
Krém:
300 g
2-3 PL
100 ml
1 ks (šťava aj kôra)
2 PL (voliteľné)
4-5 kvapiek (voliteľné)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Najskôr som si pripravila suroviny - očistila a nastrúhala som najemno mrkvu a nahrubo jablká. Pripravila som si sypké suroviny, z bielkov a štipky soli som vyšľahala sneh.

    Mrkvové muffiny s pomarančovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V jednej mise som si zmiešala suché suroviny (obe múky, cukor, mleté orechy, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, voňavé korenie). V druhej mise som premiešala žĺtky s olejom a jogurtom.

    Mrkvové muffiny s pomarančovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do tejto zmesi som primiešala suchú zmes, postrúhanú mrkvu a jablká, kandizované ovocie, a nakoniec som zľahka vmiešala sneh z bielkov. Vznikla veľmi nevzhľadná polohustá hmota, ktorú som rozdelila do plechu na muffiny - do papierových košíčkov, ktorými som jednotlivé muffinové formy vyložila. Hmotu som dávala až takmer po vrch košíčkov, keďže je cesto vďaka mrkve a jablkám ťažšie, nevyrastie tak veľmi ako pri klasickom muffinovom ceste.

    Mrkvové muffiny s pomarančovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som v rúre vyhriatej na 185°C asi 25 minút (skúšala som špáradlom, či sú korpusy dobre upečené). Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od toho, ako tá - ktorá rúra pečie. Upečené muffiny som nechala úplne vychladnúť.

    Mrkvové muffiny s pomarančovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na krém som zmixovala mascarpone, práškový cukor, smotanu a postupne som zašľahala pomarančovú šťavu a nastrúhanú kôru, pomarančový likér Cointreau a pár kvapiek Doterra Wild Orange, ktoré neskutočne krásne voňajú. Krém som dala do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a snažila som sa ho nejako vkusne nastriekať na upečené muffiny. Vrch som posypala postrúhanou Margot čokoládou, ktorá sa k tejto kombinácii veľmi hodí a pokrájanou pomarančovou kandizovanou kôrou.

    Mrkvové muffiny s pomarančovým krémom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Mno, toto spíš budou cup cake, jsou s krémem. Vymazlený receptík, skvělé fota, o chuti nepochybuji.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia