Mrkvová krémová polievka
Ak ma niečo naozaj v kuchyni baví, tak je to skúšanie chutí. Polievka môže zakaždým chutiť úplne inak. Táto chutí výborne vďaka bazalke, smotane a pomalému restovaniu mrkvy na cibuľke. Kto je polievkový typ, príde si na svoje.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4-5 ks |
|
1 ks |
|
20 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
1 list |
|
3 lístky |
|
|
|
100 ml |
|
800-1000 ml |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cibuľu a mrkvu očistíme, umyjeme, cibuľu nakrájame nadrobno a mrkvu na kolieska. Na oleji a masle opražíme cibuľku a orestujeme spolu s mrkvou. Posypeme a premiešame s mletou paprikou a na slabom ohni pár minút orestujeme.
- 2
Potom zalejeme vodou, zvýšime oheň, pridáme soľ a varíme pod pokriekvkou. Počas varenia pridávame korenie: rascu, nakrájaný cesnak, neskôr bazalkový list a petržlenovú vňaťku, nakoniec čierne mleté korenie a tymián. Varíme na slabom ohni 30-40 minút.
- 3
Polievku odstavíme zo sporáka a keď trochu vychladne, pomixujeme ju. Vrátime ju na sporák, pridáme smotanu na šľahanie, necháme prevrieť a premiešame. Dobrú chuť!
Tiež mrkvová polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Aj ja, preto ich robím najčastejšie :) nech sa Ti vydarí ♡