« Naspäť na tento recept

Mrkvová krémová polievka verzia na vytlačenie

Ak ma niečo naozaj v kuchyni baví, tak je to skúšanie chutí. Polievka môže zakaždým chutiť úplne inak. Táto chutí výborne vďaka bazalke, smotane a pomalému restovaniu mrkvy na cibuľke. Kto je polievkový typ, príde si na svoje.

Autor receptu: mitzy

Postup receptu

Cibuľu a mrkvu očistíme, umyjeme, cibuľu nakrájame nadrobno a mrkvu na kolieska. Na oleji a masle opražíme cibuľku a orestujeme spolu s mrkvou. Posypeme a premiešame s mletou paprikou a na slabom ohni pár minút orestujeme.

Potom zalejeme vodou, zvýšime oheň, pridáme soľ a varíme pod pokriekvkou. Počas varenia pridávame korenie: rascu, nakrájaný cesnak, neskôr bazalkový list a petržlenovú vňaťku, nakoniec čierne mleté korenie a tymián. Varíme na slabom ohni 30-40 minút.

Polievku odstavíme zo sporáka a keď trochu vychladne, pomixujeme ju. Vrátime ju na sporák, pridáme smotanu na šľahanie, necháme prevrieť a premiešame. Dobrú chuť!

Suroviny




3-4
porcie
5
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist