Pečená ryba

Morský vlk na víne

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rybu osolíme, okoreníme a prudko opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji (asi 60 sekúnd).
  2. Na alobal rozložíme osolené a okorenené pokrájané zemiaky, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu. Na mrkvu uložíme opečenú rybu, vetvičku rozmarínu, na kúsky nakrájaný strúčik cesnak, plátok masla, pár koliesok citróna a cibuľu. Podlejeme troškou bieleho vína a všetko dôkladne zabalíme do alobalu. Takto pripravíme 4 balíčky.
  3. Balíčky vložíme do pekáča, pridáme vodu (asi 3 až 4 cm) a pečieme približne 20 až 25 minút na 180 °C.