Pečená ryba
Morský vlk na víne
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup- Rybu osolíme, okoreníme a prudko opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji (asi 60 sekúnd).
- Na alobal rozložíme osolené a okorenené
pokrájané zemiaky, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu.
Na mrkvu uložíme opečenú rybu, vetvičku rozmarínu, na
kúsky nakrájaný strúčik cesnak, plátok masla, pár koliesok citróna a cibuľu.
Podlejeme troškou bieleho vína a všetko dôkladne zabalíme do
alobalu. Takto pripravíme 4 balíčky.
- Balíčky vložíme do pekáča, pridáme vodu (asi 3 až 4 cm) a pečieme
približne 20 až 25 minút na 180 °C.
|