Morský čert so širokými rezancami na kuriatkovom ragú

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
Morský čert so širokými rezancami na kuriatkovom ragú
Foto: Marek Velček
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
80 g
1 dl
1 ks
0,5 dl
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Filet z morského čerta osolíme a okoreníme. Cesnak s olivovým olejom a vňaťou rozmixujeme a zľahka potrieme rybu, pokvapkáme citrónom a osmažíme na oleji z oboch strán.

  2. 2

    Pór nasekáme na jemno, orestujeme, pridáme predvarené kuriatka, zarestujeme, zalejeme šľahačkou a prírodnou šťavou.

  3. 3

    Krátko podusíme a pridáme uvarené rezance, premiešame a podávame s morským čertom.

  4. 4

    Náš tip: Ozdobíme mesiačikom citróna alebo limety.

Diskusia k receptu

2010
to vyzera dobre, ale kto mi pomoze co je morsky cert v anglictine?
barborao
monkfish je obrovska delikatesa! ma hutnejsiu texturu ako lososovite ryby. monkfish je bez kosticiek, co je velka vyhoda ;)
2010
barborao,
neuveris ale dnes som ju obzeral ale bol moc velka v celku to tak ma party , pojdem rano pozriet co vylovia, dnes mali krasne cervene koralove pstruhy .
evanaaa
ćerti, aj zí morskí sú trochu na nás drahí, je to zvláštna kombinácia, ale dobrú chuť tomu nepopieram. Len by som chcela vedieť - cesnak, ak sa surový mixuje, nezhorkne? Cibula totiž ano, viem z vlastnej skúsenosti,ale aj tak vidí mnohých profesionálov ju mixovať. Preto by ma zaujímala odpoveď, ak by mi ju niekto dal.Za ňu ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia