Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou
Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho dokáže aj úplný začiatočník.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Mäso: | |
2 ks |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
Pyré: | |
1 kg |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
|
|
Omáčka: | |
0,5 l |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
125 ml |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ako prvé si očistíme a pripravíme morčacie stehná, ktoré následne uložíme do sklenenej nádoby. Osolíme, okoreníme, pridáme bazalkový olej a prikryjeme alobalom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
- 2
Kým sa stehienka pečú, očistíme zemiaky, nakrájame a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, teplé mlieko a vymiešame na pyré.
- 3
Kým sa všetko varí a pečie pripravíme si omáčku. Nadrobno si nakrájame cibuľku, ktorú na bazalkovom oleji smažíme do zlata. K cibuli pridáme očistená nakrájané jablká, premiešame. Keď máme cibuľku do zlatista upečenú, zmes podlejeme bielym vínom a varíme. Nakoniec pridáme smotanu na varenie. Podľa potreby zahustíme Solamylom. Keď budú jablká mäkké, rozmixujeme a stiahneme z ohňa.
- 4
Všetko pekne na seba naservírujeme a môžeme podávať.
- 5
Dobrú chuť prajem!
Tiež morčacie stehno:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Souhlas. A ještě patří do bodu 1 v postupe vzpomenút, že podlejeme vodou. Když pro začátečníky, tak se vším, ať není problém, že prihorelo. Dobré je i párkrát během pečení šťávou maso přelít, aby nebylo suché. Zvláště dolní stehna ráda vysychají.
Pěkný receptík aj foto. Mně by chutnalo.
Opravili sme, ďakujeme za upozornenie.