Pečené morčacie stehno
Pečené morčacie stehno

Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou

monika993 - fotkamonika993, 1. marca 2021
Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou
Foto: monika993

Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho dokáže aj úplný začiatočník.

2
porcie
90 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

Mäso:
2 ks
200 ml
2 ks
300 ml
Pyré:
1 kg
100 ml
100 ml
Omáčka:
0,5 l
2 ks
1 ks
125 ml




Postup

  1. 1

    Ako prvé si očistíme a pripravíme morčacie stehná, ktoré následne uložíme do sklenenej nádoby. Osolíme, okoreníme, pridáme bazalkový olej a prikryjeme alobalom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.

  2. 2

    Kým sa stehienka pečú, očistíme zemiaky, nakrájame a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, teplé mlieko a vymiešame na pyré.

  3. 3

    Kým sa všetko varí a pečie pripravíme si omáčku. Nadrobno si nakrájame cibuľku, ktorú na bazalkovom oleji smažíme do zlata. K cibuli pridáme očistená nakrájané jablká, premiešame. Keď máme cibuľku do zlatista upečenú, zmes podlejeme bielym vínom a varíme. Nakoniec pridáme smotanu na varenie. Podľa potreby zahustíme Solamylom. Keď budú jablká mäkké, rozmixujeme a stiahneme z ohňa.

  4. 4

    Všetko pekne na seba naservírujeme a môžeme podávať.

  5. 5

    Dobrú chuť prajem!

Diskusia k receptu

farbuska
V rozpise surovín sú prsia, v postupe sú uvedené stehná. Oprav si to. Inak to na fotke vyzerá skvele.
1x haji
haji
@farbuska (1.3.2021 13:28)
Souhlas. A ještě patří do bodu 1 v postupe vzpomenút, že podlejeme vodou. Když pro začátečníky, tak se vším, ať není problém, že prihorelo. Dobré je i párkrát během pečení šťávou maso přelít, aby nebylo suché. Zvláště dolní stehna ráda vysychají.
Pěkný receptík aj foto. Mně by chutnalo.