Pečené morčacie stehno
Pečené morčacie stehno

Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom

Matej Homola
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 19. marca 2019
Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

1 kg
100 g
1 viazanička
1 ks
300 ml
2 hlavičky
1 PL
Hubový nákyp:
45 g
4 ks
200 ml
2 ks
3 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, viazaničku tymianu a zalejeme bielym vínom. Zakryjeme a pečieme 1,5 hodiny pri 180 °C. Odkryjeme a pečieme do chrumkava ďalších 10 minút.

  2. 2

    Omáčka: Do výpeku z mäsa dáme opečený cesnak, rozmixujeme, pridáme lyžicu masla. Ochutíme.

  3. 3

    Hubový nákyp: Huby namočíme do teplej vody na 20 minút. Rožky nakrájame na kocky a namočíme ich do mlieka. Cibuľu nakrájame najemno a opražíme ju na rozpálenej panvici s masťou. Vodu z húb vytlačíme, pridáme ich k cibuli a spoločne orestujeme dozlatista.

  4. 4

    Huby a cibuľu pridáme k namočeným rožkom. Primiešame vajce, majorán, čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak a najemno nakrájanú petržlenovú vňať. Plech vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Do formy dáme hubovú zmes a pečieme pri 180 °C 30 minút.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: