Morčacie stehno dolné na bielom víne so saturejkou fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný obed
2
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie stehno som umyla a osušila. Zdá sa, že je to také malé kuracie stehno, ale je to morčacie stehno s mäsom pre 2 osoby.
-
2
Slaninu som nakrájala na kocky, vypiekla tuk a do tuku som dala stehno.
-
3
Opiekla som ho zo všetkých strán a pridala som cibuľu s cesnakom.
-
4
Pridala som soľ a koreniny.
-
5
Podliala polovicou vína, prikryla a počas dusenia som ešte raz podliala vínom a neskôr slepačím vývarom.
-
6
Keď bolo mäso mäkké, pridala som saturejku, už som nedusila, len som ju popolievala šťavou.
-
7
Podávala som s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
-
8
Saturejka záhradná.
Oprava: morčacie, háček nad c si dělá co chce.