Najlepšie palacinky pre väčšie rodiny

samino511212 - fotkasamino511212, 15. augusta 2025

Tieto palacinky sú najlepšie na robenie na panvici a samozrejme sú aj výborné, nadýchané. Najlepšie chutia s džemom, Nutellou či Grankom. Keď ich Zobraziť celý popisTieto palacinky sú najlepšie na robenie na panvici a samozrejme sú aj výborné, nadýchané. Najlepšie chutia s džemom, Nutellou či Grankom. Keď ich robím, celá rodina je nadšená.

20-25
porcií
10 (+ odstátie) minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 ml
400 ml vlažná
150 ml
4 ks
450 g
1/2 ČL
3 PL
1,5 PL



Postup

  1. 1

    Ako prvé si nachystáme všetky suroviny.

  2. 2

    Prichystáme si väčšiu misku a všetky suroviny dáme do misky.

  3. 3

    Všetko spolu vymiešame ponorným mixérom tak, aby v ceste nezostali žiadne hrudky.

  4. 4

    Cesto necháme odstáť cca 30 minút, aby sa suroviny spojili a aby boli palacinky nadýchané. (Keď sa ponáhľame, tak cesto nemusíme nechať stáť tak dlho.)

  5. 5

    Potom na palacinkovú panvicu nalejme trošičku oleja a môžeme začať piecť na strednom plameni palacinky z obidvoch strán. Prvá strana má byť hnedšia a keď palacinku otočíme, druhú stanu pečieme o trochu dlhšie ako prvú. Olej nanášame len prvýkrát, pretože v ceste je oleja dosť.

  6. 6

    Keď všetky palacinky upečieme stačí si ich natrieť Nutellou alebo džemom podľa svojej chuti. Prajem vám dobrú chuť

Diskusia k receptu

evanaaa
Ja nič nevážim, ani netreba, repkový, ani iný olej do palaciniek nedávam, a ani sa mi nelepia, treba mať správnu panvicu. Myslela som, že je v ceste aj kakao, keď sú tie palacinky hnedé....alebo sa mi len mne zdajú byť také?
samino511212
@evanaaa (15.8.2025 18:50)

Dobrý deň tento recept je určený predovšetkým pre začiatočníkov. Ja viem ze niektorý nevážia suroviny ale takto je to pre tých co nevedia lepšie.. a palacinky sú trošku hnedé pretože som ich trochu pripiekol..