zatvoriť
VYTLAČIŤ
Dusené morčacie stehno
Morčacie stehno dolné na bielom víne so saturejkou (fotorecept)
Autor receptu:
izabella929
Náš nedeľný obed
2
porcie
50 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava
Suroviny
1 ks
stehno morčacie
80 g domáca
slanina údená
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
100 ml
víno biele
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie čierne mleté
podľa chuti
rasca
podľa chuti
paprika červená mletá
saturejka záhradná
vývar slepačí
Postup
Morčacie stehno som umyla a osušila. Zdá sa, že je to také malé kuracie stehno, ale je to morčacie stehno s mäsom pre 2 osoby.
Slaninu som nakrájala na kocky, vypiekla tuk a do tuku som dala stehno.
Opiekla som ho zo všetkých strán a pridala som cibuľu s cesnakom.
Pridala som soľ a koreniny.
Podliala polovicou vína, prikryla a počas dusenia som ešte raz podliala vínom a neskôr slepačím vývarom.
Keď bolo mäso mäkké, pridala som saturejku, už som nedusila, len som ju popolievala šťavou.
Podávala som s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Saturejka záhradná.