Dusené morčacie stehno

Morčacie stehno dolné na bielom víne so saturejkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed

2
porcie
50 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie stehno som umyla a osušila. Zdá sa, že je to také malé kuracie stehno, ale je to morčacie stehno s mäsom pre 2 osoby.
  2. Slaninu som nakrájala na kocky, vypiekla tuk a do tuku som dala stehno.
  3. Opiekla som ho zo všetkých strán a pridala som cibuľu s cesnakom.
  4. Pridala som soľ a koreniny.
  5. Podliala polovicou vína, prikryla a počas dusenia som ešte raz podliala vínom a neskôr slepačím vývarom.
  6. Keď bolo mäso mäkké, pridala som saturejku, už som nedusila, len som ju popolievala šťavou.
  7. Podávala som s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
  8. Saturejka záhradná.