Morčacie prsia

Morčacie prsia v syrovej omáčke

Autor receptu: alex100

Mal som chuť na niečo dobré z kolienkami. Tak som spravil tento recept. No a keďže mi to chutilo, tak ho dávam aj sem. Možno si pochutí aj niekto iný.

8
porcií
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezne posolíme, pokoreníme a opečieme na oleji. Opečené odložíme nabok.
  2. Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľku a nastrúhame cesnak. Chvíľku popražíme a zalejeme vodou. Pridáme horčicu, premiešame a po 5 minútach pridáme kocku bujonu a syr. Zasa varíme ked je syr roztopený pridáme smotanu. Necháme povariť asi 10 minút na miernom ohni. Potom ešte pridáme medzi prsty bazalku.
  3. V mlieku rozmiešame 1 PL (nie kopcom naplnenú) hladkej múky, aby neboli hrudky a vlejeme do vriacej omáčky. Počkáme až omáčka znova zovrie za stáleho miešania. Nakoniec vložíme do omáčky upečené mäso a ešte necháme na veľmi miernom ohni jemne vrieť asi 10 minút.
  4. Podávame s cestovinou - kolienka. Petržlenová vňať sa dáva len ako dekorácia na tanier.