Morčacie prsia
Morčacie prsia v syrovej omáčke
Autor receptu: alex100
Mal som chuť na niečo dobré z kolienkami. Tak som spravil tento recept. No a keďže mi
to chutilo, tak ho dávam aj sem. Možno si pochutí
aj niekto iný.
8 porcií |
60 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na rezne posolíme, pokoreníme a opečieme na oleji. Opečené odložíme nabok.
- Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľku a nastrúhame cesnak. Chvíľku popražíme a zalejeme vodou. Pridáme horčicu, premiešame a po 5 minútach pridáme kocku bujonu a syr. Zasa varíme ked je syr roztopený pridáme smotanu. Necháme povariť asi 10 minút na miernom ohni. Potom ešte pridáme medzi prsty bazalku.
- V mlieku rozmiešame 1 PL (nie kopcom naplnenú) hladkej múky, aby neboli hrudky a vlejeme do vriacej omáčky. Počkáme až omáčka znova zovrie za stáleho miešania. Nakoniec vložíme do omáčky upečené mäso a ešte necháme na veľmi miernom ohni jemne vrieť asi 10 minút.
- Podávame s cestovinou - kolienka. Petržlenová vňať sa dáva len ako dekorácia na tanier.