Mäsové guľky

Morčacie guľky bez lepku s pečenými zemiakmi

Autor receptu: novalim

Poznáte to...po obede všetci najedení, a vás čaká neporiadok v kuchyni. Čo tak obed navarený pre celú rodinu z jedného pekáča?* A k tomu ešte aj bezlepkový. Náš recept na morčacie guľky so šampiňónmi a hráškom bez lepku s pečenými zemiakmi vás presvedčí o tom, že sa to dá. Nielen, že si pochutná celá rodina, ale vyhnete sa aj zdĺhavému upratovaniu po obede. Čo vy na to? Vyskúšate?

4-6
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky umyjeme, osušíme a aj so šupkou nakrájame na štvrtiny. Vložíme ich do pekáča, premiešame s olejom a osolíme.
  2. V mise zmiešame spolu mleté morčacie mäso, nasekanú petržlenovú vňať, vajce, tymian, strúhanku a mlieko. Osolíme a okoreníme podľa chuti a všetko spolu dôkladne spracujeme na hladkú hmotu. Vytvarujeme guličky, ktoré ukladáme do pekáča pomedzi zemiaky.
  3. Šampiňóny očistíme a nakrájané na štvrtiny ich pridáme k zemiakom a mäsovým guličkám. Múku metličkou premiešame s vychladnutým vývarom, smotanou, provensalským korením a horčicou a nalejeme do pekáča.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30-40 minút. Na posledných 5 minút pečenia prisypeme hrášok. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.