Mleté rezne

Mleté rezne s Nivou (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Výborný mletý rezeň za tepla ako aj za studena.

8
porcií

Suroviny

Postup

  1. Kto chce, použije už hotové mleté mäso z obchodu, ja som mal pliecko v celku, tak som si ho aj pomlel, predsa je len lepšie ak vieme, čo si pomelieme.
  2. Nivu nastrúhame a spolu s ostanými surovinami dobre vymiešame s mäsom.
  3. Vznikne nám takáto ružová mäsová zmes, ktorú dáme aspoň na 2 hodiny odpočívať do chladničky.
  4. Na trocha pomúčenú pracovnú dosku alebo potravinársku fóliu vytvarujeme mokrými rukami rovnaké guľky, ktoré vytvarujeme do placiek a obalíme v klasickom trojobale.
  5. Vyprážame v dostatočnom množstve oleja do ružova.
  6. Hotové dáme na plech s papierovým obrúskom, aby odsal zvyšný olej
  7. Rezne sú šťavnaté, s chuťou po Nive, netreba ani pridávať soľ, Niva je slaná. Veľmi chutné sú aj za studena.
  8. Podávame s hranolkami, oblohou a tatárskou omáčkou.