Mleté rezne
Mleté rezne s Nivou (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Výborný mletý rezeň za tepla ako aj za studena.
Postup
- Kto chce, použije už hotové mleté mäso z obchodu, ja som mal pliecko v celku, tak som si ho aj pomlel, predsa je len lepšie ak vieme, čo si pomelieme.
- Nivu nastrúhame a spolu s ostanými surovinami dobre vymiešame s mäsom.
- Vznikne nám takáto ružová mäsová zmes, ktorú dáme aspoň na 2 hodiny odpočívať do chladničky.
- Na trocha pomúčenú pracovnú dosku alebo potravinársku fóliu vytvarujeme mokrými rukami rovnaké guľky, ktoré vytvarujeme do placiek a obalíme v klasickom trojobale.
- Vyprážame v dostatočnom množstve oleja do ružova.
- Hotové dáme na plech s papierovým obrúskom, aby odsal zvyšný olej
- Rezne sú šťavnaté, s chuťou po Nive, netreba ani pridávať soľ, Niva je slaná. Veľmi chutné sú aj za studena.
- Podávame s hranolkami, oblohou a tatárskou omáčkou.