Talianska zeleninová polievka minestrone s cestovinou a parmezánom
mesačník Varecha, 24. februára 2023
Foto: Shutterstock
Premeňte svoju zimnú kuchyňu na výbornú taliansku reštauráciu. Aj u vás doma môže rozvoniavať výborná polievka minestrone.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do horúceho zeleninového vývaru prilejeme paradajkové pyré a varíme asi 20 minút na miernom ohni.
- 2
Paradajky na koncoch narežeme do tvaru kríža, sparíme vriacou vodou, ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na väčšie kocky. Fazuľu scedíme a prepláchneme pod tečúcou vodou. Pór aj stonkový zeler očistíme a nakrájame na 0,5 cm kúsky.
- 3
V mierne osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.
- 4
Medzitým na panvici nasucho opražíme múku, odstavíme a pridáme trochy vody a rozmiešame dohladka na kašu, ktorú primiešame do polievky. Pridáme mrkvu, pór, zeler a nakoniec fazuľu s paradajkami. Zeleninu by sme nemali rozvariť. Podľa chuti môžeme ku koncu varenia pridať kapary, trochu bieleho vína, čerstvé lístky bazalky alebo petržlenovej vňate.
- 5
Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Podávame s uvarenými cestovinami a posypané čerstvo na strúhaným parmezánom.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vypadá vskutku dobře i v této zimní verzi, ale já v letní variantě místo bílé fazole dávám zelenou nebo žlutou fazolku a navíc cukinu, nejlépe žlutou, která se nerozváří. Už se na ni těším...
Vino a kapary tez hodne mimo, ale proti gustu . . . .chybi olivovy olej, ten se pridava az po uvareni spolu s parmezanem, tedy az je polevka na taliri.