« Naspäť na tento recept

Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept) verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi 3 litre vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, celé korenie a trochu soli. Varíme asi 2 hodiny.
Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept) - obrázok 1

Fenikel umyjeme, vyberieme hlúb, mrkvu, cuketu a zemiaky očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kúsky. Stopkový zeler očistíme a nakrájame. Očistený cesnak nasekáme najemno.
Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept) - obrázok 2

Olivový olej rozpálime, pridáme zeleninu, cukor, paradajkový pretlak a krátko opražíme. Mäso vyberieme, vývar scedíme a zalejeme ním pripravenú zeleninu, pridáme drvené paradajky, cesnak, mleté čierne korenie, povaríme 10 minút a nakoniec pridáme nasekanú bazalku, oregano, tymian a krátko povaríme. Kvetovú špičku nakrájame na tenké plátky, pri podávaní vložíme do taniera, zalejeme pripravenou polievkou a posypeme syrom
Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept) - obrázok 3

Suroviny




4
porcie
35
minút
príprava
130
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist