Minestrone

Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi 3 litre vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, celé korenie a trochu soli. Varíme asi 2 hodiny.
  2. Fenikel umyjeme, vyberieme hlúb, mrkvu, cuketu a zemiaky očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kúsky. Stopkový zeler očistíme a nakrájame. Očistený cesnak nasekáme najemno.
  3. Olivový olej rozpálime, pridáme zeleninu, cukor, paradajkový pretlak a krátko opražíme. Mäso vyberieme, vývar scedíme a zalejeme ním pripravenú zeleninu, pridáme drvené paradajky, cesnak, mleté čierne korenie, povaríme 10 minút a nakoniec pridáme nasekanú bazalku, oregano, tymian a krátko povaríme. Kvetovú špičku nakrájame na tenké plátky, pri podávaní vložíme do taniera, zalejeme pripravenou polievkou a posypeme syrom