Minestrone
Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
130 minút tepelná úprava |
Postup- Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú
špičku na tukovej strane narežeme,
vložíme do hrnca, prilejeme asi 3 litre
vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu,
cibuľu, bobkový list, celé korenie
a trochu soli. Varíme asi 2 hodiny.
- Fenikel umyjeme, vyberieme hlúb,
mrkvu, cuketu a zemiaky očistíme.
Všetko nakrájame na väčšie kúsky. Stopkový
zeler očistíme a nakrájame. Očistený
cesnak nasekáme najemno.
- Olivový olej rozpálime, pridáme zeleninu, cukor, paradajkový
pretlak a krátko opražíme. Mäso vyberieme, vývar scedíme
a zalejeme ním pripravenú zeleninu, pridáme drvené paradajky,
cesnak, mleté čierne korenie, povaríme 10 minút a nakoniec pridáme nasekanú
bazalku, oregano, tymian a krátko povaríme. Kvetovú špičku
nakrájame na tenké plátky, pri podávaní vložíme do taniera,
zalejeme pripravenou polievkou a posypeme syrom
|