Medovníky

Medovníkový adventný kalendár

Autor receptu: redakcia

Adventný kalendár z dobrého medovníkového cesta je čarovná dekorácia zložená z množstva drobných sladkostí, ktoré vás nadchnú typickou neodolateľnou vôňou.

24
porcií
60 (+ odležanie) minút
príprava
9 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, cukor a prášok do pečiva preosejeme na pracovnú dosku. Prisypeme perníkové korenie a nastrúhanú citrónovú kôru, premiešame. Pridáme 3 vajcia, tekutý med, zmäknuté maslo, olej a rum a prepracujeme na hladké, nelepivé cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho najmenej do druhého dňa odpočívať v chladničke.
  2. Odležané cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 5 mm. Vykrajovacími formičkami alebo podľa papierovej šablóny vykrajujeme požadované tvary.
  3. Vykrojené medovníčky rozložíme na vymastené plechy a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C v teplovzdušnom režime asi 9 minút.
  4. Horúce upečené medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po vychladnutí a odležaní zdobíme cukrovou polevou, ktorú si pripravíme podľa podrobného obrázkového návodu.