Medovníky
Medovníkový adventný kalendár
Autor receptu: redakcia
Adventný kalendár z dobrého medovníkového cesta je čarovná dekorácia zložená z množstva drobných sladkostí, ktoré vás nadchnú typickou neodolateľnou vôňou.
24 porcií |
60 (+ odležanie) minút príprava |
9 minút na 150 °C |
Postup
- Múku, cukor a prášok do pečiva preosejeme na pracovnú
dosku. Prisypeme perníkové korenie a nastrúhanú citrónovú kôru, premiešame. Pridáme 3 vajcia, tekutý med, zmäknuté maslo, olej a rum a prepracujeme na hladké, nelepivé cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho najmenej do druhého dňa odpočívať v chladničke.
- Odležané cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 5 mm. Vykrajovacími formičkami alebo podľa papierovej šablóny vykrajujeme požadované tvary.
- Vykrojené medovníčky rozložíme na vymastené plechy a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C v teplovzdušnom režime asi
9 minút.
- Horúce upečené medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po vychladnutí a odležaní zdobíme cukrovou polevou, ktorú si pripravíme podľa podrobného obrázkového návodu.