Mäsové guľky

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Autor receptu: saymona

Toto je jeden z mojich receptov na mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäsové guľky: Všetky prísady na mäsové guľky zmiešam a nechám odstáť pol hodinku. Po pol hodinke vytvarujem mokrými rukami guľky, ktoré poukladám na plech a pečiem na 200 °C okolo 25 minút, záleží od veľkosti guliek.
  2. Paradajková omáčka: Spenim si nakrájanú cibuľu a pridám pokrájanú papriku, zeler, cesnak, cuketu a pražím na miernom ohni. Po chvili pridám paradajky a lúpane paradajky, soľ, korenie, pretlak a cukor. Zalejem trochou vody a varím na miernom ohni 20 minút.
  3. Keď je zelenina uvarená, rozmixujem omáčku. 1/2 ČL kukuričného škrobu si zmiešam s vodou a pridám do omáčky čo zaistí, že sa omáčka krásne spojí. Pridám bazalku a mäsové guľky, spolu povarím 20 - 30 minut na miernom ohni. Dochutíme.