Mäsové guľky
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Autor receptu: saymona
Toto je jeden z mojich receptov na mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Mäsové guľky: Všetky prísady na mäsové guľky zmiešam a nechám odstáť pol hodinku. Po pol hodinke vytvarujem mokrými rukami guľky, ktoré poukladám na plech a pečiem na 200 °C okolo 25 minút, záleží od veľkosti guliek.
- Paradajková omáčka: Spenim si nakrájanú cibuľu a pridám pokrájanú papriku, zeler, cesnak, cuketu a pražím na miernom ohni. Po chvili pridám paradajky a lúpane paradajky, soľ, korenie, pretlak a cukor. Zalejem trochou vody a varím na miernom ohni 20 minút.
- Keď je zelenina uvarená, rozmixujem omáčku. 1/2 ČL kukuričného škrobu si zmiešam s vodou a pridám do omáčky čo zaistí, že sa omáčka krásne spojí. Pridám bazalku a mäsové guľky, spolu povarím 20 - 30 minut na miernom ohni. Dochutíme.