Marinovanie hovädziny
Autor receptu: fialka49
K napísaniu tohto receptu ma inšpirovala Palokuchki s jej CORNED BEEF-om. Dlho sa mi
nedarilo urobiť hovädziu sviečkovú tak, aby bola hovädzina jemná.
Takto pripravená je skutočne jemná a sviečková je hotová za 45 minút.
5 - 10 porcií |
60-nálev+marinovanie minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká umyjeme, odstránime chrobáka a stopku a nakrájame na kocky aj so šupkou.
Citrón ošúpeme a nakrájame.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na osminky.
Cesnak ošúpeme a prekrojíme.
Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na koliečka, zeler nakrájame na kocky.
- Do väčšieho hrnca dáme vodu, olej, nakrájané jablká, citrón, cibuľu, cesnak, zeleninu a zvyšné koreniny podľa rozpisu. Všetko spolu povaríme 20 minút a necháme vychladnúť.
Do uvareného chladného nálevu vložíme na plátky nakrájanú hovädzinu a necháme marinovať 5-7 dní. Každý deň môžme mäso poobracať.
Toto množstvo nálevu stačí na 10 plátkov mäsa.
- Pred úpravou mäso opláchneme a vložíme do hrnca s olejom, na drobno nakrájanou cibuľou a nastrúhanou zeleninou (zeleninu z nálevu nepoužiť).
Kým sa udusí zelenina, udusí sa aj mäso. Mäso vyberieme, zeleninu prepasírujeme, zahustíme, prevaríme, pridáme mäso a smotanu, opatrne dochutíme na sladkokyslo.
Podávame s kysnutou knedľou alebo cestovinou a brusnicami.