Marinovanie hovädziny

Autor receptu: fialka49

K napísaniu tohto receptu ma inšpirovala Palokuchki s jej CORNED BEEF-om. Dlho sa mi nedarilo urobiť hovädziu sviečkovú tak, aby bola hovädzina jemná. Takto pripravená je skutočne jemná a sviečková je hotová za 45 minút.

5 - 10
porcií
60-nálev+marinovanie minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká umyjeme, odstránime chrobáka a stopku a nakrájame na kocky aj so šupkou. Citrón ošúpeme a nakrájame. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na osminky. Cesnak ošúpeme a prekrojíme. Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na koliečka, zeler nakrájame na kocky.
  2. Do väčšieho hrnca dáme vodu, olej, nakrájané jablká, citrón, cibuľu, cesnak, zeleninu a zvyšné koreniny podľa rozpisu. Všetko spolu povaríme 20 minút a necháme vychladnúť. Do uvareného chladného nálevu vložíme na plátky nakrájanú hovädzinu a necháme marinovať 5-7 dní. Každý deň môžme mäso poobracať. Toto množstvo nálevu stačí na 10 plátkov mäsa.
  3. Pred úpravou mäso opláchneme a vložíme do hrnca s olejom, na drobno nakrájanou cibuľou a nastrúhanou zeleninou (zeleninu z nálevu nepoužiť). Kým sa udusí zelenina, udusí sa aj mäso. Mäso vyberieme, zeleninu prepasírujeme, zahustíme, prevaríme, pridáme mäso a smotanu, opatrne dochutíme na sladkokyslo. Podávame s kysnutou knedľou alebo cestovinou a brusnicami.