Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
majiteľ Peter Lacko a šéfkuchár Peter Semivan
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 4. septembra 2020
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 4. septembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou. Potom ich pečieme v alobale v pahrebe 4 hodiny a potom ešte 1 hodinu na grile na miernom ohni.
- 2
Zemiaky rozdelíme na dve časti, jednu časť pokrájame na malé kocky a dáme variť.
- 3
Druhú časť zemiakov rozmixujeme najemno, pridáme múku a vajce a vypracujeme haluškové cesto. Nožom alebo lyžicou vykrajujeme halušky a vhadzujeme do vriacej slanej vody. Po scedení premiešame s varenými zemiakmi.
- 4
Nakoniec pridáme na paprike a nakrájanej cibuli podusenú kyslú kapustu.
Tiež bravčové koleno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu