Ražniči z makrely a cukety
Makrelové špízy
Autor receptu: podravka
Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí, ktorí takéto jedlo nebudú vôbec čakať.
Postup
- Cuketu pozdĺžne nakrájame na dlhé tenké plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Kúsky makrely uložíme na cuketu, zrolujeme a napichneme na špajdle. Na jednu špajdľu takto postupne napichneme 5 – 6 cuketových valčekov.
- Špízy ľahko osmažíme/ugrilujeme na olivovom oleji, odstránime z panvice/grilu a necháme v teple.
- Ľahko osmažíme aj nasekaný cesnak, kapary a olivy nakrájané na plátky. Pridáme koňak a krátko zapálime. Prilejeme víno a privedieme k varu.
- Pridáme krájané paradajky, soľ a korenie. Podľa chuti pridáme cukor.
- Špízy podávame s pripravenou omáčkou a varenými zemiakmi posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.