Maková roláda
Maková roláda

Maková roláda s citrónovým krémom a so slivkovým lekvárom

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, dnes 12:52

Rýchla a chutná maková roláda s výborným citrónovým krémom a slivkovým lekvárom.

20
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
1 PL
1 PL
2 PL
Na potretie korpusu:
 domáci
Krém:
300 ml
1 bal.
4 PL
250 g
1 PL
Na posypanie:
2 PL



Postup

  1. 1

    Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, vareškou jemne vmiešame múku a mak. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 7 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.

  2. 2

    Po upečení opatrne stiahneme papier, plát jemne posypeme práškovým cukrom. Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne, pripravíme plnku.

  3. 3

    Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom citrónový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a citrónovú šťavu. Vyšľaháme hladký krém.

  4. 4

    Vychladnutý plát rozprestrieme, natrieme slivkovým lekvárom a na lekvár natrieme citrónovú plnku. Malé množstvo plnky odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch a posypeme makom. Schladíme.

Diskusia k receptu

farbuska
Roláda vyzerá veľmi príťažlivo a nepochybne je aj chutná - nakoniec, tak pôsobia všetky tvoje krásne zákusky a koláče. Zdá sa mi zvládnuteľná pre mňa aj na prípravu a tak si ju zaraďujem medzi recepty na použitie. Vďaka zaň.