Maková roláda

Maková roláda s citrónovým krémom a so slivkovým lekvárom

Autor receptu: katarinalucanova

Rýchla a chutná maková roláda s výborným citrónovým krémom a slivkovým lekvárom.

20
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, vareškou jemne vmiešame múku a mak. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 7 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
  2. Po upečení opatrne stiahneme papier, plát jemne posypeme práškovým cukrom. Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne, pripravíme plnku.
  3. Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom citrónový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a citrónovú šťavu. Vyšľaháme hladký krém.
  4. Vychladnutý plát rozprestrieme, natrieme slivkovým lekvárom a na lekvár natrieme citrónovú plnku. Malé množstvo plnky odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch a posypeme makom. Schladíme.