Lokše
Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Autor receptu: redakcia
45 minút príprava |
180 minút na 150 °C |
Postup- Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom
a posypeme rascou. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 stupňov 3 hodiny.
Mierne vychladený bôčik natrháme.
- Lokše: Vychladené uvarené zemiaky nastrúhame najemno. Do zemiakov pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Vytvarujeme valček, ktorý krájame na menšie kusy. Každý kúsok vyvaľkáme do tvaru kruhu a pečieme na
suchej panvici z každej strany. Upečené lokše potrieme kačacou masťou.
- Pyré z červenej kapusty: V hrnci skaramelizujeme cukor. Pridáme nastrúhanú červenú kapustu,
podlejeme vodou a premiešame. Nakrájanú cibuľu orestujeme na masti
a pridáme ku kapuste. Osolíme, okoreníme, dochutíme škoricou, rascou
a dusíme domäkka. Hotovú kapustu rozmixujeme na pyré.
- Cez stred lokše navrstvíme pyré a trhaný bôčik. Lokšu zrolujeme
a prekrojíme na polovicu.
- Slaninový prach: Plátky slaniny upečieme v rúre. Pokrájanú cibuľu poprášime múkou a opečieme na masti. Upečenú slaninu s cibuľou rozmixujeme. Prachom ozdobíme naplnené lokše s kapustou.
|