Mäsový koláč
Mäsový koláč

Libanonský mäsový chlieb (Spiced flatbread) fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 5. apríla 2022
Libanonský mäsový chlieb (Spiced flatbread) (fotorecept)
Foto: kucharka

Jednoducho pochúťka. Ako príloha k iným arabským jedlám, alebo len tak samotný, k polievke… Recept je podľa James Martin.

4-6
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
400 g (alebo 00)
100 g (semolina)
1/2 ČL
20 g čerstvé
330 ml vlažná
Mäso:
400 g mleté (alebo jahňacie)
1 ks
1 strúčik
1 ČL
1 ČL
Okrem toho:
 čerstvé
 (alebo petržlenová, mäta)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer si pripravíme cesto: Zmiešame múku, krupicu a soľ. V miske s trochou vlažnej vody necháme napučať droždie. Ak použijete sušené droždie, tak na toto množstvo 7 g. Napučané droždie zmiešame s múčnou zmesou a postupne pridávame zvyšok vody, ak treba aj trochu viac, aby sme dostali vláčne, skôr vlhké cesto. Prikryjeme a necháme na chladnom mieste celú noc.

  2. 2

    Na posekanej cibuľke, popučenom cesnaku a olivovom oleji opečieme koreniny. Pridáme mleté mäso. Opekáme do chrumkava. (Podľa chuti môžeme pridať čili, napučané hrozienka alebo píniové oriešky.) Posolíme a pokoreníme. Necháme vychladnúť.

    Libanonský mäsový chlieb (Spiced flatbread) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si pripravíme na papierom vystlaný plech. Na fotke je veľký plech. Ja si sem-tam namočím prsty do studenej vody, aby sa cesto nelepilo a len ho tak "roztľapkávam" na požadovanú veľkosť. Chlieb nie je tenký ako pizza, je trochu hrubší.

    Libanonský mäsový chlieb (Spiced flatbread) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na cesto dáme mäso. Sem-tam dáme kôpky hustého bieleho jogurtu. Posypeme pokrájanými čili papričkami. Ja dávam kvôli farbe zelenú aj červenú. Posolíme, pokoreníme a bohato pokvapkáme olivovým olejom.

    Libanonský mäsový chlieb (Spiced flatbread) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 220 °C asi tak 10-15 minút, podľa hrúbky cesta. Spodný ohrev, ako na pizzu. Upečený posypeme podľa chuti čerstvou mätou, koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

    Libanonský mäsový chlieb (Spiced flatbread) (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Recept se mi líbí, s radostí bych ochutnala. Krásná práce, foto! Díky za sdílení a tvůj čas, který jsi věnovala vkládání receptů. Milé od tebe!
kucharka
@haji (5.4.2022 11:55) ďakujem, rada by som ťa ponúkla … :-))
S tým časom je to niekedy na nič, je ho akosi málo…
Chlebík je veľmi chutný, tak sa rada s receptom podelím.

kucharka
@all
Ja keď zamiesim cesto večer a nechám ho cez noc v chlade, tak niekedy je ráno už úplne vykysnuté.. ale chleba chcem až k obedu, tak ho párkrát premiesim, vrátim do misky a znova nechám kysnúť. Takto to robím až dokedy sa neblíži hodina obedu. Chlieb je dokonca ešte lepší a nadýchanejší.
zolik
Cesto v chladničke, mäso opražené. Uvidíme tomorrow 😊
1x sracz
zolik
Ďakujem za recept. Chlieb je výborný. To kysnutie cez noc v chladničke je veľmi praktické. Posypala som bazalkou.
Prajem Vám pekné Veľkonočné prázdniny


kucharka
@zolik (11.4.2022 16:10)
No ty si macherka, krásne sa ti vydaril. Som rada, že chutilo.
Ďakujem za prianie, aj tebe pekný veľkonočný týždeň!


Zaujímavé video z archívu TV Varecha