Hubová polievka
Hubová polievka

Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou

novalim - fotkanovalim, 31. augusta 2019. Komerčný recept.
Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou
Foto: novalim

Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre padne a poriadne vás zasýti. Navaríte si ju Zobraziť celý popisVýdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre padne a poriadne vás zasýti. Navaríte si ju dnes na večeru?

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrsť
6 ks
2 ks
 kúsok
1 ks
10 cm
1 ks
2 PL
1 PL
3 PL
3 strúčiky
1 PL
1 PL
2 ČL
1 ČL
1 bal.




Postup

  1. 1

    Sušené hríby dáme do menšieho hrnca a zalejeme vodou tak, aby boli ponorené. Keď začnú vrieť, vylejeme vodu a postup zopakujeme. Druhýkrát už vodu nevylievame, len odstavíme zo sporáka.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a nakrájame tiež na malé kúsky. Pór pozdĺžne rozpolíme a nakrájame na polkolieska. Cibuľu nasekáme nadrobno.

  3. 3

    V polievkovom hrnci rozohrejeme maslo s olejom a opražíme cibuľu, až kým úplne nezmäkne. Trvá to dve-tri minúty. Prisypeme múku a rýchlo miešame, kým nezíska tmavo zlatú farbu. Zalejeme 1,5 litrom studenej vody a rozmiešame. Pridáme zemiaky a hríby aj s vodou, v ktorej sa druhýkrát varili. Osolíme a varíme asi 15 minút.

  4. 4

    Potom pridáme mrkvu, petržlen, zeler a väčšiu časť póru. Necháme si bokom trochu zelenej časti póriku. Do hrnca prelisujeme cesnak, prisypeme majoránku a varíme ďalších 5-10 minút. Tesne pred koncom varenia pridáme zvyšok póru a nasekanú petržlenovú vňať. Odstavíme a podľa chuti dosolíme a okoreníme.

  5. 5

    V inom hrnci si podľa návodu v osolenej vode uvaríme bezlepkovú tarhoňu. Pridávame ju až do jednotlivých porcií, lebo inak by nám vsiakla aj vodu z polievky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia