Mäsové guľky
Mäsové guľky

„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou fotorecept

elenas - fotkaelenas, 15. apríla 2019
„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept)
Foto: elenas

Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou aj keď je to trochu iné, je to Zobraziť celý popisMám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou aj keď je to trochu iné, je to chutné jedlo. Holúbky sú jemné a šťavnaté.

5-6
porcií
30 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

Holúbky:
500 g (zmes bravčové a hovädzie)
400-500 g
80-100 g
1-2
1-2 strúčiky
1 ks
1-2 PL
Omáčka:
1 ks
1-2 ks
1-2 PL
2-3 PL
1 strúčik
 podľa chuti (sušené)
1 ks
500 ml vriaca




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Pekinskú kapustu rozoberieme na listy. Hrubú bielu časť odrežeme a odložíme. Zelenú časť jemne nasekáme.

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mleté mäso, uvarenú a vychladnutú ryžu, vajce, jemne nasekanú cibuľu, soľ, čierne mleté korenie, pretlačený cesnak všetko spolu premiešame. Pridáme nakrájanú pekinskú kapustu a premiešame.

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mokrými rukami tvarujeme valcovité holúbky. Zľahka obalíme v múke a poukladáme na vymastený pekáč. Dáme zapiecť do vyhriatej na 200 °C rúry na 15-20 minút.

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Omáčka: Jemne nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a chvíľu spolu restujeme. Pridáme nakrájanú hrubú časť z listov pekinskej kapusty. Chvíľu smažíme. Pridáme paradajkový pretlak, kyslú smotanu a zalejeme vriacou vodou. Dochutíme soľou, korením, bobkovým listom a na záver aj pretlačeným cesnakom.

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Holúbky vytiahneme z rúry a zalejeme pripravenou omáčkou. Vrátime späť do rúry a zapekáme ešte 35-40 minút.

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Holúbky hotové. Dobrú chuť!

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

elenas
Ďakujem všetkým za komentáre, som rada, že sa Vám recept páčil a nech aj chutí.
1x bubaya
kecemis
Dakujem za vyborny napad. Vcera urobeny. I ked som ho trosku upravil. Potreboval som zuzitkovat kel, takze som ho pouzil namiesto kapusty a miesto ryze som pouzil zmes quinoa a sosovice. Je to vyborne. Fotku zial nemam, bol som priliz lenivy. Ale nabuduce sa premozem I ked je to prre lenivych. Dakujem
elenas
@Kecemis (16.4.2019 22:37)

Ďakujem veľmi pekne za komentár, s kelom je výborný nápad, šošovica a quinoa je tiež zaujímavá kombinácia. Dá sa spraviť aj s hlávkovou kapustou, asi urobím nabudúce. Som rada, že chutilo!
emka105
Tak tvoj recept ma potešil. Mám veľmi rada holúbky ale nerada sa s nimi babrem, už je v KK
elenas
@Emka105 (17.4.2019 12:01)

Ďakujem, sme na tom asi podobne:) Na tanieri ešte zvyknem dať navrch kyslú smotanu, je to dobrota.
chorvatka
Ja som tiez leniva a tak ked kupim bielu kapustu, tie prvé vrchné listy hned dam sparit a ulozim do mraznicky. Potom postupne odkladam zbytky masa, ryze a ked mam vsetkého dost, urobim cosi ako vas recept a ked mi zostane kysla kapusta, pridam do pekacika a holubky sa pecu pod rajcinovym kabatikom na nej. vdaka za inspiraciu, verzii nie je nikdy dost;