Mäsové guľky
Mäsové guľky

„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou fotorecept

elenas - fotkaelenas, 15. apríla 2019
„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept)
Foto: elenas

Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou aj keď je to trochu iné, je to chutné jedlo. Holúbky sú jemné a šťavnaté.

5-6
porcií
30 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

Holúbky:
500 g (zmes bravčové a hovädzie)
400-500 g
80-100 g
1-2
1-2 strúčiky
1 ks
1-2 PL
Omáčka:
1 ks
1-2 ks
1-2 PL
2-3 PL
1 strúčik
 podľa chuti (sušené)
1 ks
500 ml vriaca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Pekinskú kapustu rozoberieme na listy. Hrubú bielu časť odrežeme a odložíme. Zelenú časť jemne nasekáme.

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mleté mäso, uvarenú a vychladnutú ryžu, vajce, jemne nasekanú cibuľu, soľ, čierne mleté korenie, pretlačený cesnak všetko spolu premiešame. Pridáme nakrájanú pekinskú kapustu a premiešame.

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mokrými rukami tvarujeme valcovité holúbky. Zľahka obalíme v múke a poukladáme na vymastený pekáč. Dáme zapiecť do vyhriatej na 200 °C rúry na 15-20 minút.

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Omáčka: Jemne nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a chvíľu spolu restujeme. Pridáme nakrájanú hrubú časť z listov pekinskej kapusty. Chvíľu smažíme. Pridáme paradajkový pretlak, kyslú smotanu a zalejeme vriacou vodou. Dochutíme soľou, korením, bobkovým listom a na záver aj pretlačeným cesnakom.

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Holúbky vytiahneme z rúry a zalejeme pripravenou omáčkou. Vrátime späť do rúry a zapekáme ešte 35-40 minút.

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Holúbky hotové. Dobrú chuť!

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

elenas
Ďakujem všetkým za komentáre, som rada, že sa Vám recept páčil a nech aj chutí.
1x bubaya
kecemis
Dakujem za vyborny napad. Vcera urobeny. I ked som ho trosku upravil. Potreboval som zuzitkovat kel, takze som ho pouzil namiesto kapusty a miesto ryze som pouzil zmes quinoa a sosovice. Je to vyborne. Fotku zial nemam, bol som priliz lenivy. Ale nabuduce sa premozem I ked je to prre lenivych. Dakujem
elenas
@Kecemis (16.4.2019 22:37)

Ďakujem veľmi pekne za komentár, s kelom je výborný nápad, šošovica a quinoa je tiež zaujímavá kombinácia. Dá sa spraviť aj s hlávkovou kapustou, asi urobím nabudúce. Som rada, že chutilo!
emka105
Tak tvoj recept ma potešil. Mám veľmi rada holúbky ale nerada sa s nimi babrem, už je v KK
elenas
@Emka105 (17.4.2019 12:01)

Ďakujem, sme na tom asi podobne:) Na tanieri ešte zvyknem dať navrch kyslú smotanu, je to dobrota.
chorvatka
Ja som tiez leniva a tak ked kupim bielu kapustu, tie prvé vrchné listy hned dam sparit a ulozim do mraznicky. Potom postupne odkladam zbytky masa, ryze a ked mam vsetkého dost, urobim cosi ako vas recept a ked mi zostane kysla kapusta, pridam do pekacika a holubky sa pecu pod rajcinovym kabatikom na nej. vdaka za inspiraciu, verzii nie je nikdy dost;