„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou fotorecept
Foto: elenas
Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou aj keď je to trochu iné, je to Zobraziť celý popisMám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou aj keď je to trochu iné, je to chutné jedlo. Holúbky sú jemné a šťavnaté.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Holúbky: | |
500 g (zmes bravčové a hovädzie) |
|
400-500 g |
|
80-100 g |
|
1-2 |
|
1-2 strúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
1-2 PL |
|
Omáčka: | |
1 ks |
|
1-2 ks |
|
1-2 PL |
|
2-3 PL |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
podľa chuti (sušené) |
|
1 ks |
|
500 ml vriaca |
|
|
Postup
-
1
Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Pekinskú kapustu rozoberieme na listy. Hrubú bielu časť odrežeme a odložíme. Zelenú časť jemne nasekáme.
-
2
Mleté mäso, uvarenú a vychladnutú ryžu, vajce, jemne nasekanú cibuľu, soľ, čierne mleté korenie, pretlačený cesnak všetko spolu premiešame. Pridáme nakrájanú pekinskú kapustu a premiešame.
-
3
Mokrými rukami tvarujeme valcovité holúbky. Zľahka obalíme v múke a poukladáme na vymastený pekáč. Dáme zapiecť do vyhriatej na 200 °C rúry na 15-20 minút.
-
4
Omáčka: Jemne nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a chvíľu spolu restujeme. Pridáme nakrájanú hrubú časť z listov pekinskej kapusty. Chvíľu smažíme. Pridáme paradajkový pretlak, kyslú smotanu a zalejeme vriacou vodou. Dochutíme soľou, korením, bobkovým listom a na záver aj pretlačeným cesnakom.
-
5
Holúbky vytiahneme z rúry a zalejeme pripravenou omáčkou. Vrátime späť do rúry a zapekáme ešte 35-40 minút.
-
6
Holúbky hotové. Dobrú chuť!
ochutit si mozes samozrejme podla seba.
Ďakujem, zeleniny je tam naozaj dosť. :)
Som rada, že sa Ti recept páčil.
Ďakujem, vyskúšam aj s mangoldom. Pekný večer.
Samozrejme dochutiť môže každý podľa vlastnej chuti.
Ďakujem veľmi pekne za komentár, s kelom je výborný nápad, šošovica a quinoa je tiež zaujímavá kombinácia. Dá sa spraviť aj s hlávkovou kapustou, asi urobím nabudúce. Som rada, že chutilo!
Ďakujem, sme na tom asi podobne:) Na tanieri ešte zvyknem dať navrch kyslú smotanu, je to dobrota.