Rybacia nátierka
Lahodná nátierka z údeného pstruha
Autor receptu: siuuu
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala"
od kuchára Marcela Ihnačáka.* Recept som si upravila tradične podľa seba - zmenila som jednu zo základných surovín.
Postup
- Oberieme mäsko z ryby, pridáme Lučinu (ja pridávam Lučinu v pomere 1:2 - teda jeden diel Lučiny na dva diely mäsa), pridáme limetkovú alebo citrónovú šťavu, soľ, pomleté korenie, posekanú pažítku (každý podľa chuti) a vidličkou alebo iným vhodným nástrojom dobre premiešame.
- Podávame na nasucho opečenej hrianke (u nás sme využili starší kváskový chlebík), potretej cesnakom, obložené plátkami jablka (najlepšie je zelené - Golden Delicius alebo podobné), dekorované čerstvou bylinkou.