Kvakový eintopf (fotorecept)

Autor receptu: porzellanka

Nase oblubene jedlo z jedneho hrnca. Ked sme kvakovy eintopf varili prvy krat, musela som sa ist pozriet do slovnika, ako sa ta "repa" vola po slovensky. Kvaka po vojne zmizla zo slovenskej kuchyne, nie vsak zo severonemeckej. Momentalne je kvaka IN a dostava sa na stol aj v inych castiach europy. Obsahuje hroznovy cukor, bielkoviny, mineralne latky, provitamin A , vitaminy B1, B2, C, vela vody a malo kalorii.

6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si potrebne suroviny: Kvaku a zemiaky osupeme, pokrajame na kocky, ocistime a nakrajame cibulu, slaninu nakrajame na male, maso na vacsie kocky. Mrkvu ocistime a nakrajame na kolieska.
  2. V hrnci zohrejeme maslo, pridame slaninu, oprazime, pridame cibulu, oprazime do sklovita a pridame maso. Podlejeme vyvarom a prikryte dusime 20 minut. Pridame kvaku, klobasu a mrkvu, varime 10 minut, pridame zemiaky.
  3. Ochutime solou, korenim, kminom, cesnakom. Ked su zemiaky makke, vyberieme klobasu, nakrajame ju na kolieska, vlozime naspat do hrnca a mozeme podavat. Kto ma rad jemnejsiu chut, prida si do taniera 1lyzicu creme fraiche, alebo kyslej smotany.