Pečené kurča

Kurča na pomarančoch a mede (fotorecept)

Autor receptu: anittka

Vynikajúci nedeľňajší obed v týchto zimných dňoch, ktorý ľúbi celá moja rodina. Určite vyskúšajte keď vás už omrzelo grilované kura.

5
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si kurča a pripravíme si suroviny.
  2. Rímsku misu si namočíme aspoň na 30 min do vody, aby nasiakla do seba vodu.
  3. Kurča potrieme všetkým korením aj posolíme z každej strany aj pod kožou. Z každej strany som dala 2 plátky masla pod kožu a navrch poukladala nakrájané pomaranče a nakoniec podliala vodou.
  4. Dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov na dve hodinky, cca každých 30 min zalievame výpekom. Po hodinke polejeme vrch rovnomerne medom.
  5. Po 90 min zlejeme výpek a kurča odokryté pečieme do červena ešte 30 min.
  6. Do výpeku si dáme trošku vegety a pol polievkovej lyžice hladkej múky a trošku zahustíme ako omáčku.
  7. Keď je kuriatko pekne upečené, môžme servírovať. Prajem vám dobrú chuť k obedu.