Pečené kurča
Kurča na pomarančoch a mede (fotorecept)
Autor receptu: anittka
Vynikajúci nedeľňajší obed v
týchto zimných dňoch, ktorý ľúbi
celá moja rodina. Určite
vyskúšajte keď vás už omrzelo
grilované kura.
5 porcií |
30 minút príprava |
120 minút na 200 °C |
Postup
- Očistíme si kurča a pripravíme si suroviny.
- Rímsku misu si namočíme aspoň na 30 min do vody, aby nasiakla do seba vodu.
- Kurča potrieme všetkým korením aj posolíme z každej strany aj pod kožou. Z každej strany som dala 2 plátky masla pod kožu a navrch poukladala nakrájané pomaranče a nakoniec podliala vodou.
- Dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov na dve hodinky, cca každých 30 min zalievame výpekom. Po hodinke polejeme vrch rovnomerne medom.
- Po 90 min zlejeme výpek a kurča odokryté pečieme do červena ešte 30 min.
- Do výpeku si dáme trošku vegety a pol polievkovej lyžice hladkej múky a trošku zahustíme ako omáčku.
- Keď je kuriatko pekne upečené, môžme servírovať. Prajem vám dobrú chuť k obedu.