Vyprážané kuracie mäso
Vyprážané kuracie mäso

Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom fotorecept

sracz - fotkasracz, 10. júla 2020
Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept)
Foto: sracz

Tentoraz niečo ľahšie, aj keď vyprážané. Čítal som a dokonca aj použil niekoľko druhov cestíčka, no rozhodol som sa pre svoj vlastný, tentoraz už № 1 variant. Domnievam sa, že každý z nás má chuťové kanáliky naladené podľa svojich, tých najintímnejších, predstáv. Preto aj zostavu a jej množstvo pre namiešanie jemného cestíčka na marinovanie a zároveň aj na vyprážanie, si zvoľte a použite podľa seba. Moji „stravníci”, na moju veľkú radosť, ani nemukli, lebo pri jedle sa s plnou „pusou“ nehovorí!

4-6
porcie

Suroviny

4 ks
500-600 g
Cestíčko:
240-250 ml
150-200 g
2-3 ks
2-3 ČL
2 ČL
2-3 ČL
2-3 KL
1 ČL
1 ČL
1÷2 ČL
0,5 ČL čerstvo strúhaný
1 ČL
120-150 ml
Na vyprážanie:
podľa potreby  (olivový)
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby (hrubšie mletá alebo panko strúhanka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia som kúpil už pokrájané na „štangličky” ~ 15-20 mm x 120-150 mm. Stehná som vykostil a zbavil kože. Do plastovej misky na marinovanie som vložil kyslé mlieko a hladkú múku.

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plejáda vôní a chutí v podobe výberu korenín dodá marináde i mäsu ten najsamlepšejší „šmak”; zľava: ďumbier (závor), cesnak, oregano, Mrs. Dash, čierne korenie, muškátový oriešok a údená sladká „KN” paprika pána Urblíka. Ku kyslému mlieku s múkou (jej množstvo korigujte, prosím, podľa toho aké husté chcete mať cestíčko) som „vbuchol” celé vajíčka a

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    doplnil jednotlivými koreninami, pridal aj „Nahrin” zmes na kuracinu, sušený tymián a soľ.

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Toto mi ostalo po vykostení stehien, čo tvorí výborný podklad trebárs do zeleninovej polievky.

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď som základ marinády a zároveň cestíčka na hladko vymiešal, preložil som ho do väčšej jenskej misy a skompletizoval so „šľahetkou” alias šľahačkovou smotanou a poukladal do nej

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    „klátiky či štangličky” kurcích pŕs a následne i

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    stehná bez kostí a kože.

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetko, dôkladne zarovnané cestíčkom a zakryté celofánovou fóliou, som uložil „nasosať” vône a chute, na 2-3 dni do chladničky.

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    V deň „D” som do panvice nalial asi 10 mm oleja, pridal po 2-3 PL masla a bravčovej masti, nechal rozpáliť na 6. stupni elektrického šporáka.

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Mäso v cestíčku som preklopil na mriežku (keby som mal rezervu kuracieho mäsa, vložil by som ho do odkvapkaného cestíčka) a postupne

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    poobaľoval v hrubšej strúhanke (tentoraz som zmiešal svoju jemnú, s japonskou panko strúhankou a talianskú bylinkovú) a

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    vypražil na trojkovej „emulzii”.

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Potom som na papierovom obrúsku (žiaľ zo Slavošovských papierní už ostal iba sen) nechal odsať nadbytočný tuk a

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    podával s teplým zeleninovým šalátom, ktorého rcp uverejním hneď zajtra.

    Kuracina vyprážaná v cestíčku po mojom (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu