Kuracie stehná so zeleninou a šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Kúpili sme na farme tri kurence, tak som ich rozporcovala:chrbty, krídla a drobky na polievku, prsia do mrazničky a stehná šup do zeleniny.

Postup

  1. Zo stehien odstránime kožu a naložíme ich na noc do zmesi korenín (okrem mletej papriky) a smotany.
  2. Namarinované stehná osušíme na papierovej utierke a opečieme ich na oleji, aby sa mäso zatialo. Vyberieme ich na podnos a
  3. do panvice, kde sme ich opekali, dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú trochu orestujeme.
  4. Prichystáme si huby a zeleninu, pokrájame ich a pridáme k cibuli.
  5. Zeleninu v panvici iba chvíľku poobraciame a vyložíme ňou dno zapekacej misy.
  6. Na zeleninu poukladáme opečené kuracie stehná, všetko posypeme sladkou paprikou a zalejeme marinádou, v ktorej bolo naložené mäso. Pomedzi kuracie dtehná poukladáme cherry paradajky, misu zakryjeme alobalom a pečieme asi 40 minút pri teplote 180°C. Potom misu odkryjeme a necháme dopiecť. Podávame s ryžou alebo s cestovinami. K cestovinám môžeme pridať kopček hustej smotany.