Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní fotorecept
Foto: sracz
Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“! … a už môžeme „fantazírovať“ o variante výsledného Zobraziť celý popisZáleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“! … a už môžeme „fantazírovať“ o variante výsledného „diela“ na našich stoloch. Pestrá paleta farieb a chutí druhov zeleniny, na čele s hrubostennými paprikami, zvýrazní výsledný efekt. Pokiaľ budete recept pripravovať aj pre Vaše deťúrence, určite vynecháte pikantné koreniny. Podával som so zemiakovou kašou, no chutí i s klasickou, či slovenskou ryžou. Podobne môžete pripravovať bársaké mäso a chutí tiež.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1-1,2 kg (bez kostí a kože) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (Nahrin) |
|
250 ml |
|
3-4 PL |
|
200×220 g |
|
3-4 strúčiky |
|
1 ks veľká |
|
7-10 ks |
|
120-150 g |
|
100-120 g (zelenobiela časť) |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2-3 KL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Tak akosi to vyzerá aj na tzv. „perzskom trhu“, ale ono sa to všetko pekne usporiada vo Vašej panvici, alebo vo Vašom hrnci, či pekáči do naozaj pestrého chutného „diela“.
-
2
Zmes sušených húb som namočil do vody. „Prihodili“ sa mi kuracie stehná bez kože a kostí, z ktorých som po umytí orezal nadbytočný tuk, pokrájal ich na kocky (asi 3x3 - 4x4 cm), následne vložil do misy, od oka ich posypal koreninami (čerstvo mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá borievka, mletá sladká paprika a korenie „Nahrin“ na kuracie mäso), zľahka „ručne-stručne“ premiešal a odložil do chladničky (nič sa nestane, ak ich pod celofánovou fóliou do chladničky uložíte cez noc), než som očistil a pokrájal zeleninu.
-
3
Potom som vo väčšej panvici vyškvaril menšie kúsky orezaného tuku zo stehien, zalial ich olivovým olejom (v predajni „Trader Joe´s“ som dostal klasický, teda nie extra panenský) a na spoločne ohriatom som nechal na bielo zatiahnuť kocky mäsa.
-
4
Bez zbytočných slov a dlhých rečí nasledovala, pokrájaná biela cibuľa, pretlačené strúčiky cesnaku, zmes húb bez zálievky a
-
5
pokrájané baby paradajky, oranžová paprika (ale na farbe naozaj nezáleží), sterilizovaná kapia, zeler stonkový, pór a sterilizované huby bez nálevu. „Pikantériu“ istila ananásová salsa. Teraz už iba jemne osoliť, ľahučko premiešať a podliate odloženou zálievkou zo sušených húb, nechať prikryté dusiť asi 45 minút. Podľa potreby je možné podlievať horúcou vodou, alebo bársaký vývarom.
-
6
Na tanieri so zemiakovou kašou to vyzeralo esteticky a skutočne chutne!
Diskusia k receptu