Kuracie ražniči
Kuracie ražniči

Kuracie ražniči v tempure s nákypom z batátov, zo syra a z kôpru

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 26. apríla 2018
Kuracie ražniči v tempure s nákypom z batátov, zo syra a z kôpru
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
250 g
200 g
10 g
Nákyp:
1 kg
300 g
z 1/2 limetky




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme nákyp: Ošúpané batáty nakrájame na rovnako hrubé kolieska, ktoré dáme variť do slanej vody, nevaríme úplne domäkka, iba ich obvaríme (asi 10 minút). Potom zemiaky scedíme a poukladáme rovnomerne na naolejovaný plech. V miske zmiešame kozí syr s najemno nasekaným kôprom a pridáme limetkovú šťavu.

  2. 2

    Zmes z kozieho syra rovnomerne rozotrieme na predvarené batáty a zakryjeme ďalšou vrstvou zemiakov (môžeme zaliať smotanou na šľahanie, aby boli zemiaky vláčnejšie). Zvrchu jemne osolíme a okoreníme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 20 minút.

  3. 3

    Kuracie prsia umyjeme a osušíme, nakrájame na rovnako veľké kocky. Nasolíme a nakoreníme. Napichujeme na drevené alebo kovové špajle striedavo kuracie mäso a paradajku. Pripravíme cestíčko na obalenie z múky a vody. Do tohto cesta pridáme najemno nasekaný kôpor. Cestíčko by malo byť hustejšej konzistencie, nech nesteká zo špajle. Ražeň obalíme v cestíčku a ponoríme do fritézy alebo vypražíme na panvici. Podávame s upečeným batátovým nákypom.

Diskusia k receptu

mirop
Vobec ma nieco taketo nelaka... myslim ze menej je niekedy viac a fantazia je u kuchara niekedy naskodu
používateľ nemá avatar
123
123
no, ale také kuracie mäsko na špajli s klasickou zemiakovou kašou, to by som brala...
radox1
moment,ten syr sa neroztopi pri peceni?na fotke mi to pride,ze je vrstveny syr na studeno medz i bataty.
2010
Len pekne dalej experimentuj, ja by som si dal.
Aj segedinsky gulas bol experiment.
zivestriebro
Vyzerá to veľmi dobre. Však komu sa lení, nech sa mu tanier nezelení a stačí mu kuracina a k tomu ryža :-)
redakcia
@Radox1 (26.4.2018 16:46)

Odpoveď od pani kuchárky:
Nie je to robené za studena. Kozí syr má inú konzistenciu ako mozzarella či eidam, on sa pri pečení neroztečie.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia