Kuracie ražniči
Kuracie ražniči

Kuracie ražniči v tempure s nákypom z batátov, zo syra a z kôpru

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 26. apríla 2018
Kuracie ražniči v tempure s nákypom z batátov, zo syra a z kôpru
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
250 g
200 g
10 g
Nákyp:
1 kg
300 g
z 1/2 limetky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme nákyp: Ošúpané batáty nakrájame na rovnako hrubé kolieska, ktoré dáme variť do slanej vody, nevaríme úplne domäkka, iba ich obvaríme (asi 10 minút). Potom zemiaky scedíme a poukladáme rovnomerne na naolejovaný plech. V miske zmiešame kozí syr s najemno nasekaným kôprom a pridáme limetkovú šťavu.

  2. 2

    Zmes z kozieho syra rovnomerne rozotrieme na predvarené batáty a zakryjeme ďalšou vrstvou zemiakov (môžeme zaliať smotanou na šľahanie, aby boli zemiaky vláčnejšie). Zvrchu jemne osolíme a okoreníme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 20 minút.

  3. 3

    Kuracie prsia umyjeme a osušíme, nakrájame na rovnako veľké kocky. Nasolíme a nakoreníme. Napichujeme na drevené alebo kovové špajle striedavo kuracie mäso a paradajku. Pripravíme cestíčko na obalenie z múky a vody. Do tohto cesta pridáme najemno nasekaný kôpor. Cestíčko by malo byť hustejšej konzistencie, nech nesteká zo špajle. Ražeň obalíme v cestíčku a ponoríme do fritézy alebo vypražíme na panvici. Podávame s upečeným batátovým nákypom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Len pekne dalej experimentuj, ja by som si dal.
Aj segedinsky gulas bol experiment.
Vobec ma nieco taketo nelaka... myslim ze menej je niekedy viac a fantazia je u kuchara niekedy naskodu
používateľ nemá avatar
123
no, ale také kuracie mäsko na špajli s klasickou zemiakovou kašou, to by som brala...