Kuracie peľmene v paprikášovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Omáčka: Posekanú cibuľu, cesnak a potom papriku pokrájanú na malé kocky opečieme na masle. Pridáme sladkú papriku, rascu a pretlak. Podlejeme hydinovým vývarom. Po zredukovaní vývaru zjemníme smotanou na šľahanie, dochutíme soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou. Omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.
  2. Zo surovín na cesto vymiešame hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme chvíľku odstáť. Potom ho rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme krúžky s priemerom 5–6 cm. Do stredu položíme asi 10 gramov plnky - teda mletého kuracieho mäsa ochuteného soľou a korením, kraje potrieme žĺtkom, preložíme na polovicu a dobre spojíme.
  3. Nakoniec spojíme konce spolu, aby sme dostali tvar podobný talianskym „tortellinám“. Ukladáme na pomúčený plech a neskôr varíme v osolenej vode 5–6 minút. Premiešame s omáčkou a podávame.