Kuracie mäso s cukinou, šampiňónmi a rajčinou fotorecept

mrnousik - fotkamrnousik, 4. júna 2013
Kuracie mäso s cukinou, šampiňónmi a rajčinou (fotorecept)
Foto: mrnousik

V jednom obchodnom reťazci mali akciu na peknú cukinu a rajčiny. No neber to. Z mrazáku som vytiahla precízne navážené kuracie mäsko a tentokrát Zobraziť celý popisV jednom obchodnom reťazci mali akciu na peknú cukinu a rajčiny. No neber to. Z mrazáku som vytiahla precízne navážené kuracie mäsko a tentokrát šampiňóny. Inokedy používam hlivu ustricovú, ktorú mávam tiež "porciovanú" v mrazáku. Tento recept mám obzvlášť veľmi rada, lebo spája talianske chute so "šikmookou" kurkumou :)

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
80 g
150 g
30 g
40 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé odporúčam si spraviť vlastný ochutený olivový olej. Na ráno je dobrý na potretie chlebíka a keď sa olej nasaje chuťami byliniek, tak veľmi pekne ochutí aj jedlo.

    Kuracie mäso s cukinou, šampiňónmi a rajčinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na jednu polievkovú lyžičku olivového oleja si nechám pripraviť cibuľku na pomalom ohni. Grády na teplote pridám až keď hodím na sližiky nakrájané mäso a poriadne ho uzavriem aj s pridanou zmesou korenia. V tejto fáze mi mäso chytí tie správne chute od môjho olivového oleja s bylinkami.

    Kuracie mäso s cukinou, šampiňónmi a rajčinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A na rade je zelenina, základ kuchyne :)

    Kuracie mäso s cukinou, šampiňónmi a rajčinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájam ju na plátočky a kocečky a pridám k mäsu. Keď už je cukina, rajčina a šampiňóny v panvici a zoznamuju sa s kuracinou, tak si roztlačím cesnak.

    Kuracie mäso s cukinou, šampiňónmi a rajčinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po rýchlom opečení podlejem trochou kuracieho vývaru (najlepšie domáceho z mrazáku) a dokorením ešte roztlačeným cesnakom, strúhaným zelerom, kurkumou a oreganom. Pre plechové ústa aj štipku kajenského odporúčam :)

    Kuracie mäso s cukinou, šampiňónmi a rajčinou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odporúčam v danom konkrétnom zložení podávať s ryžou. Osobne sa k tomu hodí zelerová vňaťka a určite nejaká zelenina ako príloha. Samotná omáčka má približne 400g. Dokopy ma okolo 800 kJ, z toho 19g bielkovín, 13g sacharidov a 7g tuku. Odporúčam hlavne na obed alebo olovrant. S ryžou nám však sacharidy vyskočia až na cca 36g, čo je úplne vhodné na obed, keď potrebujeme nakŕmiť telo energiou. Pred a po obede ešte zapiť čistou vodou, nech nás neláme na spánok, lebo únava veľakrát vzniká aj z nedostatku príjmu tekutín :)

    Kuracie mäso s cukinou, šampiňónmi a rajčinou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariamka
uz som sa zlakla, kde je zeler, chudak celkom na spodku :)) ale v zavere hra prim :)) velmi pekne, jednoduche, zdrave a chutovo aj vzhladovo efektne, sikula :)
jujoska
vyborny receptik, tiez casto robim taketo jedla, najviac vyhovuju nasim chutovym poharikom. Bylinky a koreniny presne tie iste. Ja rada pouzivam na oprazenie ghee namiesto oleja. U mna mas za jedna :-)
tiginko
aj umňa za 1! Zbožňujem tieto jedlá, jednoduché na prípravu a chutia fantasticky. Len ten zeler by som už mohla vyskúšať...
mrnousik
Dakujem za zastavenie nad tymto mojim oblubenym receptom :) Talianska zmes korenia s kurkumou ma prinasa do chuťových extáz a vzhladom na zlozenie receptu sa nemusim bat postavit na vahu :)
@mariamka , @titinko : jasneee, zeler nesmie chybat, prirodna zdrava "vegeta" a zahustovadlo omacky :)
@jujoska : to ghee si vygooglim, ja som taky analfabet, ale ked najdem, urcite vyskusam :)
anina6
škoda, že som nekúpila cuketu, moje ešte len rastú, nevadí. Recept si ukladám, určite si nájde miesto v mojom jedálničku.
afataga
pekny recept, robievam podobne, tiez mam rada tieto mediteranske bylinky, zeler sice moc nemusim, ale vnat mozem, pre plechove huby je stipka veeeekmi malo :-)
gabriele
@Mrnousik davam Ti 1* ...vsetko podla nasich chuti :) ...akurat som na podobny sposob robila morcacie stehno
mrnousik
@afataga : stipka ako stipka :) moje stipky kajenskeho su niekedy velke ako polievkova lyzicka, lebo ho neskutocne luuuubim :))) ale davam s mierou, nech je citit aj ostatne koreniny a suroviny :) ak chces, postni mi adresu, ked budem teraz cez tyzden posielat anine na ochutnavku domace kajenske, poslem aj tebe :)
@gabriele : ani si nevies predstavit, ako som rada, ze su tu ludia, co maju radi rozne kombinacie chuti :)
afataga
dakujem si zlata :-), ale nemusis, ja si pestujem svoje a teraz prvy krat aj habanero, je nas tu viac takych postihnutych :-)
slavka11
nieco podobne som uz skusala ale dala som tofu. Vyskusam aj toto lebo manzel je na diete a toto by mu malo vyhovovat
mimilos
Nemal som presne tie isté suroviny(zeler, saturejka), ale pridal som tam karfiol a sezamove semiačko. Ako priloha sa hodí aj kuskus. Vonia to skvele! Idem to všetko zbaštiť :-)

laura58
Tak dnes som uvarila toto jedlo, ale bola som prekvapená tými množstvami. 100 g mäsa pre 3 osoby ? Použila som jeden kus kuracích pŕs, to je viac ako 150 g. Dala som veľa zeleniny a chutilo to dobre. Môžem odporúčať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia