Zapekané kuracie mäso

Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás rúra.

4
porcie
75 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.
  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
  3. Pridáme na kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania necháme zatiahnuť.
  4. Pridáme nakrájané huby a paradajky. Premiešame.
  5. Pridáme nasekané papričky, čierne korenie, nasekanú vňať a soľ. Zakryté na slabom plameni dusíme asi 15 minút. Nepodlievame a občas premiešame.
  6. Potom vložíme uvarené cestoviny, mletý zázvor a nasekanú mätu. Dobre premiešame.
  7. Nakoniec vmiešame rozhabarkované vajcia a opäť premiešame.
  8. Zmes dáme do vymasteného pekáča.
  9. Pečieme v rúre na 180 °C asi 35-40 minút.