Zapekané kuracie mäso
Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás rúra.
4 porcie |
75 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
- Pridáme na kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania necháme zatiahnuť.
- Pridáme nakrájané huby a paradajky.
Premiešame.
- Pridáme nasekané papričky, čierne korenie, nasekanú vňať a soľ.
Zakryté na slabom plameni dusíme asi 15 minút. Nepodlievame a občas premiešame.
- Potom vložíme uvarené cestoviny, mletý zázvor a nasekanú mätu.
Dobre premiešame.
- Nakoniec vmiešame rozhabarkované vajcia a opäť premiešame.
- Zmes dáme do vymasteného pekáča.
- Pečieme v rúre na 180 °C asi 35-40 minút.