Kuracia polievka

Kuracia polievka so zeleninou

Autor receptu: redakcia

Kuracia polievka plná vitamínov a minerálov je doslova životobudičom. Pre labužníkov sme bohatú dávku nakrájanej zeleniny spenili na masle.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masle speníme očistený, na kúsky nakrájaný kaleráb, mrkvu, paštrnák, pór, zeler, karfiol a hrášok. Pridáme na kocky nakrájané mäso. Dochutíme mletým čiernym korením, pridáme bobkový list.
  2. Zalejeme vlažnou vodou a varíme do zmäknutia asi hodinu. Osolíme podľa chuti.
  3. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Do polievky ich vložíme tesne pred podávaním. Ozdobíme najemno nakrájanou cibuľovou vňaťou.