Kuracia prsia
Kuracia korma
Autor receptu: ryzasos
Tiež milujete kuraciu kormu? Doma si ju viete pripraviť behom chvíľky a s úžasným výsledkom!* Nachystajte si indické koreniny,
30 minút času a o chutný, exotický obed máte postarané. Kuracia korma je jedno z najobľúbenejších jedál v indických
reštauráciách po celom svete. Je to jednoduché jedlo založené na kuracom mäse, ktoré sa uvádza do varu v pikantnej omáčke
postavenej na jogurte alebo kokosovom mlieku a dochutené je exotickými koreninami.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V mixéri alebo sekáčiku rozmixujeme kešu orechy so všetkými koreninami (okrem soli) a s trochou vody (do 50 ml).
- Potom orechovú zmes zmiešame v miske s jogurtom.
- Do marinády pridáme nadrobno nakrájané kuracie kúsky a dobre ich obalíme z každej strany.
- Kura môžeme nechať marinovať aj cez noc, prípadne môžeme s mäsom ihneď pracovať.
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 13 minút). Po dovarení ju necháme prikrytú.
- V hrnci si na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Potom pridáme kuracie mäso aj s marinádou a 2 minúty ho restujeme na silnejšom plameni.
- Potom plameň stíšime a za častého miešania mäso varíme približne 15 minút. V prípade potreby ho môžeme podliať trochou vody, prípadne pridať viac gréckeho jogurtu.
- Hotové mäso podávame spolu s uvarenou ryžou a jedlo môžeme posypať klíčkami či čerstvým koriandrom.