Kuracia prsia

Kuracia korma

Autor receptu: ryzasos

Tiež milujete kuraciu kormu? Doma si ju viete pripraviť behom chvíľky a s úžasným výsledkom!* Nachystajte si indické koreniny, 30 minút času a o chutný, exotický obed máte postarané. Kuracia korma je jedno z najobľúbenejších jedál v indických reštauráciách po celom svete. Je to jednoduché jedlo založené na kuracom mäse, ktoré sa uvádza do varu v pikantnej omáčke postavenej na jogurte alebo kokosovom mlieku a dochutené je exotickými koreninami.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V mixéri alebo sekáčiku rozmixujeme kešu orechy so všetkými koreninami (okrem soli) a s trochou vody (do 50 ml).
  2. Potom orechovú zmes zmiešame v miske s jogurtom.
  3. Do marinády pridáme nadrobno nakrájané kuracie kúsky a dobre ich obalíme z každej strany.
  4. Kura môžeme nechať marinovať aj cez noc, prípadne môžeme s mäsom ihneď pracovať.
  5. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
  6. Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 13 minút). Po dovarení ju necháme prikrytú.
  7. V hrnci si na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  8. Potom pridáme kuracie mäso aj s marinádou a 2 minúty ho restujeme na silnejšom plameni.
  9. Potom plameň stíšime a za častého miešania mäso varíme približne 15 minút. V prípade potreby ho môžeme podliať trochou vody, prípadne pridať viac gréckeho jogurtu.
  10. Hotové mäso podávame spolu s uvarenou ryžou a jedlo môžeme posypať klíčkami či čerstvým koriandrom.