Kuracie špízy
Kuracie špízy

Kurací špíz so slaninovou rolkou plnenou pučenými zemiakmi fotorecept

sarina - fotkasarina, 4. januára 2022
Kurací špíz so slaninovou rolkou plnenou pučenými zemiakmi (fotorecept)
Foto: sarina
2-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Špízy:
2 ks
Zemiakové rolky:
 (plátky)
1 PL
cca 1 dl
 (alebo petržlenová vňať)
Dusené paradajky na cesnaku:
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špízy: Prsia očistíme, nakrájame na stredne veľké kocky (asi 2 cm) a vložíme do misky. Pridáme trochu olivového oleja, soľ a korenie.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Nakrájame cuketu a papriku na kocky a očistené šampiňóny prekrojíme na polovicu. Na špajdle striedavo ponapichujeme mäso, zeleninu a šampiňóny. Malo by nám vyjsť približne 6 špízov, ktoré uložíme do pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút.

    Kurací špíz so slaninovou rolkou plnenou pučenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiakové rolky: Očistíme a uvaríme zemiaky v slanej vode. Scedíme, pridáme ešte trošku soli, nadrobno nakrájanú pažítku alebo petržlenovú vňať, trochu mlieka a maslo. Popučíme, aby vznikla kaša, avšak nie veľmi riedka. Na tanier alebo dosku si rozložíme cca 2 plátky slaniny, na ktorú položíme šúľček zemiakovej zmesi a zabalíme.

    Kurací špíz so slaninovou rolkou plnenou pučenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici rozohrejeme trošku oleja a rolky z každej strany opečieme. Vždy najprv z tej, kde je slanina ukončená, aby sa nám nerozpadli.

    Kurací špíz so slaninovou rolkou plnenou pučenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dusené paradajky na cesnaku: V menšej miske zmiešame umyté cherry paradajky, pretlačený cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Rozohrejeme menšiu panvičku, na ktorej paradajky do mäkka opekáme. Nakoniec ich popučíme vidličkou.

    Kurací špíz so slaninovou rolkou plnenou pučenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko podávame spolu na jednom tanieri. Prajem dobrú chuť ;)

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Zemiaky, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha