Kurací špíz so slaninovou rolkou plnenou pučenými zemiakmi fotorecept
Foto: sarina
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Špízy: | |
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemiakové rolky: | |
(plátky) |
|
|
|
1 PL |
|
cca 1 dl |
|
(alebo petržlenová vňať) |
|
|
|
|
|
|
|
Dusené paradajky na cesnaku: | |
|
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Špízy: Prsia očistíme, nakrájame na stredne veľké kocky (asi 2 cm) a vložíme do misky. Pridáme trochu olivového oleja, soľ a korenie.
- 2
Rúru predhrejeme na 200 °C. Nakrájame cuketu a papriku na kocky a očistené šampiňóny prekrojíme na polovicu. Na špajdle striedavo ponapichujeme mäso, zeleninu a šampiňóny. Malo by nám vyjsť približne 6 špízov, ktoré uložíme do pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút.
- 3
Zemiakové rolky: Očistíme a uvaríme zemiaky v slanej vode. Scedíme, pridáme ešte trošku soli, nadrobno nakrájanú pažítku alebo petržlenovú vňať, trochu mlieka a maslo. Popučíme, aby vznikla kaša, avšak nie veľmi riedka. Na tanier alebo dosku si rozložíme cca 2 plátky slaniny, na ktorú položíme šúľček zemiakovej zmesi a zabalíme.
- 4
Na panvici rozohrejeme trošku oleja a rolky z každej strany opečieme. Vždy najprv z tej, kde je slanina ukončená, aby sa nám nerozpadli.
- 5
Dusené paradajky na cesnaku: V menšej miske zmiešame umyté cherry paradajky, pretlačený cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Rozohrejeme menšiu panvičku, na ktorej paradajky do mäkka opekáme. Nakoniec ich popučíme vidličkou.
- 6
Všetko podávame spolu na jednom tanieri. Prajem dobrú chuť ;)
Tiež kuracie špízy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu