Kuracie prsia
Kura na bylinkovom chutney
Autor receptu: ryzasos
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, kardamón, šalotku, 4 PL olivového oleja a vymixujte do hladka.
- Omáčku pridajte k nakrájaným kuracím prsiam a nechajte odstáť v chladničke 30 minút.
- Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale a dochuťte soľou a korením.
- Kuracie kúsky napichnite na špajle a ugrilujte na grile. Na tanier naložte ryžu, pridajte kuracie kúsky a polejte zvyšnou omáčkou.
- Zvyšný olej zmiešajte s jogurtom a ozdobte touto omáčkou finálny pokrm. Posypte praženými mandľami.
|