Kuracie prsia

Kura na bylinkovom chutney

Autor receptu: ryzasos

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, kardamón, šalotku, 4 PL olivového oleja a vymixujte do hladka.
  2. Omáčku pridajte k nakrájaným kuracím prsiam a nechajte odstáť v chladničke 30 minút.
  3. Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale a dochuťte soľou a korením.
  4. Kuracie kúsky napichnite na špajle a ugrilujte na grile. Na tanier naložte ryžu, pridajte kuracie kúsky a polejte zvyšnou omáčkou.
  5. Zvyšný olej zmiešajte s jogurtom a ozdobte touto omáčkou finálny pokrm. Posypte praženými mandľami.